Slavna prevarantka: “Še vedno živim bolje od vseh vas!”

25. november 2022

Slavna prevarantka: “Še vedno živim bolje od vseh vas!”

25. november 2022
Foto: Twitter

Če ste gledali Netflixovo serijo Inventing Anna, potem jo zagotovo poznate. 

Danes 31-letna Anna Sorokin je v zadnjem desetletju zaslovela pod imenom Anna Delvey in se prikradla na Manhattan, kjer je ljudi prepričala, da je izredno bogata in da naj ljudje investirajo v njen elitno umetniško organizacijo.

Leta 2019 je bila obsojena za več finančnih zločinov, med drugim je bankam in investitorjem ukradla več kot 200.000 evrov. Del svoje kazni je preživela v zaporu, od koder so jo v začetku leta 2021 zaradi lepega vedenja izpustili.

Danes Sorokin preostanek svoje kazni preživlja v hišnem priporu, na gležnju mora nosi napravico, s katero se nadzoruje njen hišni pripor. Sorokin prav tako ne sme biti aktivna na družbenih omrežjih, toda novinarji z veseljem pridejo do nje in z njo opravijo intervju. Prevarantka se še naprej uspešno promovira, tokrat pod pravim imenom. 

Foto: Variety

Hiša, v kateri začasno preživa, je morda majhna, toda zaradi lokacije prav nič poceni. Njena hiša je prav tako polna umetnin, ki jih je kljub visoki ceni dobila v dar ali pa jih je med prestajanjem zaporne kazni ustvarila sama. Pravi, da je svoje slike tudi prodajala in tako zaslužila denar za varščino iz zapora. 

“Vsi mislijo, da živim bedno, toda še vedno živim bolje od vseh vas!”

Anna Sorokin

Za Variety je povedala, da njeno življenje ni prav nič težko. Pravi, da še vedno živi bolje od vseh drugih in novinarka se je lahko tudi na svoje oči prepričala, kakšno življenje živi sicer v Rusiji rojena nemška prevarantka: hrane si ne kuha – preprosto naroči dostavo, zato je njen hladilnik povsem prazen, v njem ima le pivo La Croix, dietno kokakolo in gazirano vodo San Pellegrino, ki je njena najljubša. “Pakiranje je tako šik, najboljše je,” meni. 

Prevarantka pravi, da načrtuje veliko projektov, med katerimi so tudi njen memoir, umetnine ter večerje z znanimi in vplivnimi, s katerimi bi ob vrhunski hrani debatirali o ameriškem pravnem sistemu ali čem podobno pomembnem. Pravi, da bi najraje večerjala z glavno urednico Vogua Anno Wintour, Elonom Muskom ter ameriškim pisateljem Bretom Eastonom Ellisom

Foto: Profimedia

Prevare so menda stvar preteklosti, toda zanje se še ni opravičila. Zaveda se, kakšno mnenje ima javnost o njej in na to se je morala pripraviti, toda negativni komentarji je ne prizadenejo preveč. Novinarki Varietyja Anni Tingley, ki je z njo naredila intervju, se celo zdi, da je Sorokin koncept anksioznosti povsem neznan. 

Sorokin ne glede na posledice, ki jih je utrpela zaradi svojih prevar, teh ne obžaluje oziroma je posledice sploh niso prizadele. Ne glede na razmere si vedno prizadeva čim bolj udobno in razkošno živeti.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close