Slavni chef razvajal goste Skrivne večerje

09. september 2019

Slavni chef razvajal goste Skrivne večerje

09. september 2019

Zagotovo eden najbolj znanih kuharskih mojstrov Bine Volčič je predzadnji poletni dan s svojimi kulinaričnimi specialitetami razvajal goste Skrivne večerje.

Grajska štala ob ruševinah gradu Haasberg se je tako za ene večer spremenila v restavracijo, Bine pa je gostom po prigrizku ob penini postregel s hladno koruzno juho in rakovim cevichejem, sledilo je jelenovo srce z gozdnimi zelišči, ribezom in prepeličjim jajcem, za glavno jed je postregel s smučem, jurčki in topinamburjem, pika na i pa je bila sladica, limonina pita s sladoledom chai masala in olivnim oljem.

Omenjena Skrivna večerja je bila druga serije posebnih Skrivnih večerij v sodelovanju z Regionalno razvojno agencijo Zeleni kras – posebnih zato, ker izjemoma organizatorji vnaprej razkrivajo lokacije.

Želijo namreč, da gostje na tak način odkrivajo in spoznavajo manj znane, a čudovite kotičke slovenskega zelenega krasa, a ščepec skrivnostnosti še vedno ostaja na krožnikih.

Sicer pa so Skrivne večerje dogodki, ki se odvijajo na do zadnjega skritih lokacijah za katere ne bi nikoli pričakoval, da lahko postanejo restavracija za en večer.

Gostje se prijavijo preko spletne strani www.skrivnavecerja.si, vedo samo, kdo jim bo kuhal in kdaj, vse ostalo ostane skrito skoraj do zadnjega.

Tri ure pred začetkom dobijo obvestilo o lokaciji in kombinacija chefa, jedilnika, vina, lokacije in družbe se ne ponovi nikoli več.

Foto: David Lotrič Banovič

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close