Andrew Garfield se je zaradi filma odpovedal hrani in seksu

27. avgust 2022

Andrew Garfield se je zaradi filma odpovedal hrani in seksu

27. avgust 2022
Foto: Profimedia

Slavni igralec je razkril, da je šel v celibat in se več mesecev postil, da bi se pripravil na vlogo jezuitskega duhovnika v filmu Molk iz leta 2016.

Andrew Garfield se je v ponedeljek pojavil v razvedrilnem podcastu WTF z Marcom Maronom, da bi promoviral svojo novo resnično kriminalno serijo. Poleg razprave o novi omejeni seriji, svoji zgodnji igralski karieri in smrti svoje matere, je slavni igralec spregovoril tudi o sodelovanju z Martinom Scorsesejem za film Molk.

Razkril je, da je takrat študiral katolištvo pri jezuitskem duhovniku, šel na 31-dnevne duhovne vaje in se pred snemanjem filma odrekel seksu in hrani.

Foto: Profimedia

Pol leta brez seksa in hrane

“Končaš v precej globokem vesolju. To je transformacijski proces,” je povedal in dodal, da je bil šest mesecev v celibatu in se veliko postil. “Imel sem nekaj precej divjih, norih izkušenj, ko sem se stradal seksa in hrane v tistem obdobju.”

Film se dogaja na Japonskem v 17. stoletju in govori o dveh mladih portugalskih duhovnikih (Garfield in Adam Driver), ki se lotita zahrbtne naloge.

Med raziskovanjem vloge je dobil navdih pri metodični igri in dodal, da ga “moti napačno prepričanje”, ki obstaja okoli te tehnike. “Ne gre za to, da bi bil nor za vse na snemanju. Pravzaprav gre le za to, da živiš po resnici v namišljenih okoliščinah in da si hkrati zelo prijazen do ekipe ter da si normalno človeško bitje in da to lahko opustiš, ko potrebuješ in ostati v njem, ko hočeš ostati v njem.”

Foto: Profimedia

Tehnika priljubljena tudi med drugimi igralci

Metoda igranja je tehnika, ki jo je utemeljil ruski gledališki režiser Konstantin Stanislavski v začetku 20. stoletja in nadalje razvil legendarni igralski trener Lee Strasberg. Tehnika spodbuja igralce, da za ustvarjanje lika uporabijo svoj “fizični, mentalni in čustveni jaz”, medtem ko črpajo iz lastnih življenjskih izkušenj.

Znano je, da so omenjeno poglobljeno tehniko uporabljali že Marlon Brando, Daniel DayLewis, Jared Leto in Robert De Niro. Njena ljubiteljica je tudi Lady Gaga, ki je za britanski Vogue povedala, da ji je metodična igra pomagala upodobiti družabnico Patrizio Reggiani v filmu Hiša Gucci, za katerega si je prislužila nominacijo za zlati globus.

Foto: Profimedia

Vendar pa so se v preteklosti našli tudi igralci, ki so izrazili zadržke glede metodične igre. Meryl Streep je recimo dejala, da je bila med uporabo te tehnike, ki jo je uporabljala za vlogo zlobne Mirande v filmu Hudičevka v Pradi, skrajno depresivna.

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close