Maja Keuc – Amaya izdala svojo linijo rdečih oblačil

20. december 2022

Maja Keuc – Amaya izdala svojo linijo rdečih oblačil

20. december 2022
Foto: Tibor Golob

Maja Keuc – Amaya je združila moči z modnim oblikovalcem Davidom Hojnikom in nastala je elegantna, praznična linija Rdeče. To je prva modna kolekcija pri nas, ki je nastala po navdihu zvezdnika.

Nastala je v sklopu promocije njene najnovejše skladbe, ki nosi enak naslov. “Ko sem na Slovenski popevki nastopala s skladbo Rdeče, se je nekako vse začelo vrteti okrog te barve. Tudi moj outfit, v katerem sem nastopala, ni bil ravno neopazen,” razlaga Amaya.

Želela je ustvariti praznično kolekcijo, ki predstavlja brezčasno eleganco z malce drznosti. Pristopila je k svojemu dolgoletnemu prijatelju, modnemu oblikovalcu Davidu Hojniku, ki zanjo že več let izdeluje oblačila za nastope in dogodke.

“Maja, prosim, samo ne mi reči, da bi imela svojo kolekcijo trenirk, ker mi tega ne bomo delali,” je bila njegova prva reakcija. Na srečo je imela v mislih nekaj čisto drugega.

Foto: Tibor Golob

Kolekcija Rdeče je sestavljena iz unikatnih modnih kosov, ki izstopajo tako po svoji barvi, skrbno izbranih materialih in krojih, hkrati pa so še vedno nosljivi in izjemno ženstveni. Narejeni so za ženske, ki si upajo izstopati.

“Z Majo se zdaj že tako dolgo poznava, da točno veva, kaj kdo želi. Ona ve, da je dobro, da ostaja s svojimi željami v okviru tega, pod kar se z veseljem podpišem, po drugi strani pa tudi sam zaradi nje velikokrat premaknem svojo mejo,” pravi David in doda, da na Amayi vse kreacije dobro izpadejo.

Foto: Tibor Golob

“Karkoli ji oblečeš, s svojo karizmo in prezenco predstavi v najboljši luči. Po drugi strani pa je zahtevna stranka, ker je zelo natančna in precizna. Zato njene stvari vedno nastajajo dlje.”

Foto: Tibor Golob

Amaya in David se sicer poznata že iz srednje šole, ko sta skupaj nastopala v muzikalih. “Ko je David začel ustvarjati nakit, se mi je zdel nekaj novega, nekaj svežega, kar pri nas še nismo videli.” Prav Amaya je bila tista, ki mu je predlagala, da bi za njo izdeloval obleke.

“To je rekla čisto tako, mimogrede, ker sem ji večkrat svetoval, kaj naj obleče za nastope. Takrat je namreč ravno tekmovala v šovu Slovenija ima talent,” razlaga David.

Foto: Tibor Golob

Ko je zanjo izdelal obleko za Emo, ki je požela ogromno navdušenja, je bilo njuna naveza zapečatena. Od takrat dalje sta nerazdružljiva in en drugemu najboljša reklama. “Ključ do uspeha je, da se povezujemo, da drug drugega dvigujemo in na ta način si lahko ustvarjalci najbolj pomagamo. Mi, glasbeniki, dvigujemo dizajnerje, in oni nas. Gre za tako lepo vzajemno energijo,” zaključuje Amaya.

Izbrani kosi bodo premierno predstavljeni 23. decembra ob 17. uri v Atelier DH Fashion v Mariboru, modno druženje pa bo otvorila Amaya.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close