Slovenska vplivnica razkriva 7 trikov, s katerimi boste končno našli svoj stil

16. februar 2023

Slovenska vplivnica razkriva 7 trikov, s katerimi boste končno našli svoj stil

16. februar 2023
Foto: Saša Despot

Ali tudi vi spadate med tiste, ki vsako jutro stojijo pred polno omaro in ne vedo kaj obleči?

Znano je, da danes kupimo 60 odstotkov oblek več kot pred 20 leti. Še bolj bizarno pa je to, da nato nosimo samo 10 odstotkov vseh oblačil iz svoje omare. Večina žensk ima še vedno težave z jutranjim sestavljanjem outfitov, saj ne poznajo svojega stila in nimajo izoblikovane kapsulne garderobe.

Spadate mednje tudi vi? Brez skrbi, imamo rešitev. V domu dobrega počutja Smove smo se udeležili stilske delavnice z znano vplivnico in modno urednico Teso Jurjašević, ki nam je razkrila 10 trikov, s katerimi lahko oblikujete svoj stil in zgradite svojo kapsulno garderobo – to so osnovni, brezčasni kosi, na podlagi katerih gradimo svoj modni slog.

Foto: Saša Despot

1. Spoznajte svoje telo

Pri iskanju osebnega stila je najprej pomembno, da poznate svojo postavo in se zavedate svojih prednosti in pomanjkljivosti. Če imate bolj močna stegna in zadnjico, se izogibajte ozkim hlačam, ampak pozornost z barvitim suknjičem ali vzorčasto bluzo raje pritegnite k zgornjemu delu telesa. In obratno – če ste ponosni na svoje dolge, suhe noge, je prav, da jim posvetite vso svojo pozornost.

2. Najdite modni navdih

Zdaj, ko poznate svoje telo, je čas, da poiščete modni navdih. Pobrskajte po Pinterestu in preglejte spletne trgovine, ki so lahko odličen vir modnega navdiha. Svoje najljubše outfite si shranite v mapo in jih po želji sprintajte ter z njimi ustvarite mood board, ki vam bo služil kot nekakšna osnova vašega stila.

Foto: Saša Despot

3. Opišite se v treh besedah

Na list papirja zapišite tri pridevnike, ki vas najbolj opisujejo – to vam bo pomagalo pri gradnji vašega stila. Ste romantična duša? Potem so vam na kožo pisane pentlje, rožice in čipka. Bi se opisali kot preprosta in svobodomiselna? V tem primeru so za vas dolge, bohemske obleke, lahkotne bluze in veliko nakita.

4. Analizirajte svoj življenjski slog

Razmislite, kako poteka vaš dan in na list papirja napišite, kje preživite največ časa. Je to v pisarni, na terenu ali doma? Če večino časa opravljate delo od doma, v svoji garderobi verjetno ne potrebujete petih parov suknjičev. Če je vaše delo skoncentrirano na pisarno, pa jih boste še kako potrebovali.

Foto: Saša Despot

5. Pravilo treh

Pri sestavljanju outfita se osredotočite na tri barve, ki morajo biti vaša osnova. Preglejte vašo garderobo in določite barvo, ki prevladuje. Dodajte ji še dve nevtralni in okrog te barvne palete gradite svoj stil. Bistvo kapsulne garderobe je, da lahko vsak kos kombinirate med seboj in tako v trenutku ustvarite popoln outfit.

6. Poiščite ravnovesje

Ozke hlače v kombinaciji z ozkim zgornjim delom so že zdavnaj iz mode. Pri oblačenju vedno poiščite ravnovesje. Tesa svetuje, da k širokim hlačam oblečete ozko majico, k oprijetim kavbojkam pa kombinirajte širok oversized suknjič. Ključ do dobrega outfita je v pravih proporcih.

7. Investirajte v brezčasne kose

Kupujte manj in preudarno. Preden se brezglavo poženete v trgovine, naredite pregled omare in ocenite, katere kose zares potrebujete. V večne kose, ki ne gredo nikdar iz mode, se splača vložiti več denarja, saj jih boste nosili mnogo let. Tesin trik: najboljše suknjiče boste našle v vintage trgovinah, kakšne kose pa se splača kupiti tudi na moškem oddelku, kjer so oblačila običajno kakovostnejša.

70 odstotkov vaših oblačil naj predstavlja kapsulna garderoba, pri 30 odstotkih oblačil pa si dajte duška. To so kosi, kjer pride do izraza naš karakter – kričeč top z bleščicami, pernata oblekica ali srebrne hlače na trapez.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close