Slovenski plesalec živi svoje sanje na odru s Taylor Swift

21. marec 2023

Slovenski plesalec živi svoje sanje na odru s Taylor Swift

21. marec 2023
Foto: Profimedia

Slovenski plesalec Jan Ravnik, ki že dlje časa blesti na odrih ob boku največjih zvezdnikov, je dosegel zavidljiv uspeh. Jan je postal del plesne ekipe Taylor Swift na njeni novi turneji The Eras Tour.

Jan Ravnik je vrhunski slovenski plesalec, koreograf in plesni pedagog, ki je sodeloval že s pevkama Mariah Carey in Paulo Abdul, modnim oblikovalcem Jeremyjem Scottom ter pevcema Khalidom ter Lewisom Capaldijem.

S svojim odličnim plesom je prepričal tudi Taylor Swift, saj se ji je skupaj z ostalimi plesalci pridružil na njeni novi turneji The Eras Tour. Turnejo je ameriška pevka pričela pretekli teden v mestu Glendale v Arizoni, kjer je navdušila z več kot triurnim spektakularnim nastopom ter odpela kar 44 svojih pesmi.

Jan ima za sabo že bogato kariero, saj je bil med drugim večkrat državni, evropski in svetovni prvak, tako v solo izvedbi kot tudi v duetu ter skupini. Dvakrat je prejel nagrado za najboljšega plesalca v državi in nagrado Olimpijskega komiteja Slovenije za najboljšega trenerja/koreografa. Nastopal je v oddajah Got talent, The X Factor, na televiziji FOX, Alter Ego, v oddaji Mariah Carey na Apple TV in plesal ob njej v največjem oglasu za McDonald’s.

Pohvali pa se lahko tudi z nastopom na podelitvi glasbenih nagrad Billboard ter z nominacijo za najboljši glasbeni videospot za nagrado Universal dance, ki jo je prejel skupaj z Brianom Friedmanom, Tessandro Chavez in drugimi legendami iz plesne industrije.

Kraljica popa z rekordnim občinstvom

Taylor že nekaj let velja za kraljico popa, kar je dokazala tudi z osupljivim pričetkom nove turneje. Njen koncert si je ogledalo kar 69 tisoč ljudi, s čimer je zrušila rekord najbolj obiskanega ženskega koncerta v zgodovini ZDA, ki ga je do sedaj imela nekdanja kraljica popa Madonna.

Foto: Profimedia

Koncert v Arizoni je obsegal osupljivih 44 pesmi, kar je dvakrat več kot na njenih prejšnjih koncertih. Pravo poslastico za oči in ušesa je Taylor pričarala skoraj brez premora in v segmentih razdeljenih po obdobjih predstavila zadnje štiri albume, ki jih je ustvarila od zadnje turneje leta 2018.

Popoln spektakel je omogočala zahtevna produkcija s številnimi kulisami, veliko ekipo plesalcev in štirimi spremljevalnimi pevci ter s celotnim spektrom stadionskih luči usklajenih z barvnimi zapestnicami občinstva. Triurni spektakel je pričela s pesmijo Lover, prvič v živo na koncertu odpela pesem Cruel Summer ter album Folklore, zaključila pa s hitom Karma z njenega zadnjega albuma Midnights.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close