Dakota Johnson razkrila: "Snemanje 50 odtenkov sive je bilo psihotično"

06. julij 2022

Dakota Johnson razkrila: "Snemanje 50 odtenkov sive je bilo psihotično"

06. julij 2022
Foto: Profimedia

Skoraj sedem let po izidu filma je igralka razkrila, kako je bilo zares snemati filmsko različico knjižne uspešnice.

Dakota Johnson je zdaj končno spregovorila o tem, kako je bilo na snemanju priljubljenega filma 50 odtenkov sive, projekta, ki ji je prinesel svetovno slavo.

V nedavnem intervjuju za Vanity Fair je razkrila, da je kmalu po sprejetju vloge spoznala, da si je sama filmsko različico knjižne uspešnice predstavljala precej drugače. “Pristala sem na povsem drugačen film, kot smo ga na koncu posneli,” je dejala iskreno.

Foto: Profimedia

“Ves čas je bila bitka”

Dakota je razložila, da je bila glavna težava v tem, da se je vizija pisateljice E. L. James močno razlikovala od vizije studia. “Imela je veliko kreativnega nadzora, vsak dan, cel dan. Preprosto je zahtevala, da se določene stvari posnamejo na določen način.”

Ob tem je razložila, da so bili v knjigi preprosto nekateri deli, ki jih ni bilo mogoče prenesti v film. “Denimo notranji monologi, ki so bili občasno res pocukrani. Ne bi delovali, če bi jih izrekli na glas. Ves čas je bila bitka. Ves čas.”

Stvari pa so se nato še bolj zapletle, ko je glavni igralec Charlie Hunnam nenadoma odstopil od projekta in ga je nadomestil Jamie Dornan. Pisateljica je takrat povsem spremenila scenarija. “Posneli smo dele, kot si jih je zamislila ona, in dele kot smo si jih zamislili mi,” je pojasnila Dakota in dodala, da je bilo vse skupaj “pravi kaos”.

Foto: Profimedia

Če bi to vedela prej …

Celotna izkušnja je bila tako slaba, da če 32-letna igralka za to vedela prej, ne bi pristala na snemanje, je bila iskrena in dodala: “Mislila bi si, da je to preveč psihotično.”

A kljub vsemu filma ne obžaluje, pravi.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close