So moškim res všeč samozavestne ženske?

16. junij 2022

So moškim res všeč samozavestne ženske?

16. junij 2022
Foto: IMAXtree

Mnogi pravijo, da samozavestne ženske privlačijo moške, saj vedo kaj želijo v življenju. Vendar, ali je to res?

Zagotovo ste že slišali, da morate najprej spoštovati sebe, da bi vas spoštovali tudi drugi. Mnogi pravijo, da imajo moški radi samozavestne ženske, ki niso plašne, so prepričane vase in vedo kaj želijo. Uporabniki Starševskega čveka pa so pred kratkim preverjali, če to drži tudi v praksi.

Širok pojem

Na vprašanje “Ali moški res padate na samozavestne ženske kot je bilo rečeno nekje v anketi?” je kar nekaj uporabnikov odgovorilo, da samozavest vsak definira po svoje. “Samozavestnost pri ženskah je nekoliko širok pojem, ki lahko pomeni več različnih stvari oz. lastnosti, katere niso vse zaželene,” je odgovoril eden izmed uporabnikov.

Odgovori pa so bili tako raznoliki, kot smo ljudje sami. Nekateri imajo raje samozavestne: “Samozavestne so kul, ker jih ni treba pecat, ampak one tebe. So pa precej redke.” Drugi pa imajo raje skrivnostne: “Moški padajo na skrivnostne ženske, take, ki jih moraš v slojih odvijat, leta potu in odvijanja, take so privlačne in samozavestne, ki ne ponudijo vse naenkrat na pladnju, traja in traja, da jo definiraš.”

Vsekakor enotnega odgovora na to, kaj je samozavest, kako izgleda in kakšne ženske so najboljše, ni bilo. “Eni zamenjujejo samozavest s samovšečnostjo, drugi pa samozavest pri ženski pogojujejo z njenim videzom, kar je spet kiks,” je povzel eden izmed uporabnikov.

Foto: IMAXtree

Kaj je samozavestna ženska?

Kako pa bi samozavestno žensko definirali? Diplomirana socialna pedagoginja in diplomirana socialna delavka Melita Kuhar je za Aktivni.si povedala, kaj definira samozavestno žensko. Poleg inteligence strokovnjakinja pravi, da žensko definira tudi to, kako vidi sebe in svoje udejstvovanje v okolici.

“Samozavestna ženska ima po mojem mnenju poleg spoznanj o sebi, kdo ona v resnici je, tudi pogum, da raziskuje okoliščine, odnose in situacije, četudi kdaj niso najbolj prijetni, a se ne ustraši takoj in želi priti neki problematiki do jedra, ker se zaveda, da se tako lahko nauči česa novega. Skozi življenje hodi s široko odprtimi očmi,” razlaga in dodaja, da samozavestne ženske rade preizkušajo in spoznavajo nove stvari. Imajo dobro razvito in zvesto socialno mrežo ter so čustveno razvite.

“Njena čustvena inteligenca je dobro razvita, empatije je ravno dovolj, da zna kdaj pokončno dati komu mejo in izreče ‘prijazni ne’ ali ‘ljubeči ne’ in s tem zavaruje ali zaščiti lastno integriteto in se s tem zaveda, kaj je zanjo v nekem trenutku najbolj zdravo, primerno in kakovostno,”

pravi in nadaljuje, da fizičen izgled sploh ni tako pomemben.


In ko ima ženska dobro razvito lastno vrednost in ve, kaj išče v življenju, si išče tudi takega partnerja.

Foto: IMAXtree

Zakaj so samozavestne ženske dobra izbira?

Vsekakor pa samozavestni ljudje na sploh življenje zajemajo s polno žlico. Če iščete razlog, zakaj so samozavestne ženske najboljša izbira partnerice, vam jih predstavljamo kar pet.

  1. Samozavestne ženske živijo polno in izpopolnjeno življenje. Ne bojijo se preizkusiti novih stvari in so vedno pripravljene na delo. Ker vedo, da se življenje ne zgodi samo od sebe, vedno aktivno delajo na svojih ciljih.
  2. So prepričane in trdne v tem, kar so. Samozavestne ženske, kot pove že beseda sama, ne dvomijo vase ali v vaše razmerje. Ker jim je udobno v svoji koži, ne dvomijo v to ali so vam všeč in če jih še vedno ljubite.
  3. Vedo, kaj hočejo in se ne bojijo deliti svojih mnenj. Ker so prepričane v to kar so, jih ni strah izraziti svojih mnenj in povedati, če se ne strinjajo z vami. Ker so to ženske, ki imajo lastno avtonomijo, bodo tudi same kdaj prevzele vajeti v razmerju.
  4. Izpopolnjene so, še preden se vi pojavite v njihovem življenju. Samozavestne ženske verjamejo, da je njihovo življenje celostno, še preden najdejo svojega “princa”, kar pomeni, da se vas ne bodo oklepale in ne bodo odvisne od vas, ko se spustijo v zvezo.
  5. Samozavestne ženske so privlačne. Se vam je že zgodilo, da vam je nekdo všeč, pa ne veste, zakaj? Ko imajo nekaj posebnega? Samozavest je nalezljiva in ko jo ljudje začutimo, je težko, da nas ta ne privlači.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close