So slavni kruhki Kruhkerije Gorjanc res tako dobri, kot pravijo?

18. marec 2023

So slavni kruhki Kruhkerije Gorjanc res tako dobri, kot pravijo?

18. marec 2023
Foto: Kruhkerija Gorjanc

Kruhkerija Gorjanc je pred kratkim odprla svoja vrata tudi v Ljubljani in seveda smo njihove slavne kruhke morali preizkusiti tudi mi.

Kruhkerija Gorjanc je zaradi  svoje priljubljenosti pred nekaj meseci odprla svoja vrata tudi v Ljubljani. Bolj natančno na naslovu Dunajska cesta 20, poleg Gospodarskega razstavišča. In ker je naša nova naloga preizkušanje novih restavracij, smo se odpravili tudi tja.

Topel interier

Kruhkerija ima vhod z dveh strani, pred Dunajsko cesto pa ima tudi nekaj zunanjih miz. Sama notranjost je topla in pisana, polna zelenih barv, industrijskih elementov, zabavnih vzorcev ter zelenja. Izjemno so nas navdušili dekor in sedeži, pravzaprav fotelji, ki so zelo udobni. Prav tako imajo veliko miz, zato je skoraj nemogoče, da bi ostali brez sedeža.

Ena izmed naših novinark je sicer opazila, da je vonj po hrani dokaj močan in da se prime tudi obleko. Če se morda po kosilu odpravljate na gala večer ali kakšno pomembno lokacijo, torej raje razmislite o bolj prijetno dišeči lokaciji.

Kaj pa hrana?

Seveda, najpomembnejši del recenzije je vsekakor hrana. Kruhkerija Gorjanc je najbolj znana po svojih hotemaških kruhkih, ki jih pečejo že skoraj 30 let. Njihovi začetki segajo v leto 1991 in že od takrat meljejo ekološko pridelano pšenico na lasten mlin.

Kvaliteta testa je občutna takoj, ko ugrizneš vanj. Novinarke Styla smo preizkusile štiri različne okuse oz. polnila: kuhan pršut, sir, tartufi in mediteranske kruhke. Vse smo bile navdušene nad testom, ki je zares lahek, kruh je primerno hrustljav, svež in predvsem nemasten. Pri podobnih jedeh ali pizza rolicah se pogosto zgodi, da so te mastne in izjemno težke, a po nekaj kruhkih, tistega težkega občutka v želodcu nismo imele.

Foto: Kruhkerija Gorjanc

K temu prispeva tudi količina polnila, ki je ravno pravšnja. Med okusi smo bile najbolj navdušene nad tartufi, saj jih v nadevu nikakor ni manjkalo, mešanica sira in tartufov pa je bila ravno pravšnja. Na drugem mestu so bili mediteranski kruhki s štirimi siri, pelati in baziliko, odlična kombinacija, ki te prisili, da kar segaš po novih kruhkih. Oba okusa sta bila odlična izbira, saj so peki pri izbiri kombinacije res združili odlične sestavine.

Malce so nas razočarali kruhki s pršutom, saj se jim je pridruževal hren, česar žal nismo vedle. Seveda, če ste ljubitelji hrena, boste nad njim navdušeni, nam pa kombinacija ni bila najbolj posrečena.

Porcije so zmerne

Same porcije so dokaj zmerne, v eni porciji je šest kruhkov, od katerih se človek kar naje, a za dve osebi bi bilo morda malce premalo. Pri izbiri okusov imate tudi možnost, da izbere dva ali tri različne okuse v sklopu ene porcije.

In še cene – za to kar dobiš, so relativno visoke. Za najbolj običajno porcijo kruhkov s sirom boste odšteli slabih 12 evrov, najdražji na seznamu pa so jesenski kruhki, ki znašajo 15,40 evra. Poleg kruhkov sicer ponujajo še solate in nekaj sladic.

Obisk Kruhkerije Gorjanc tako v Ljubljani kot Hotemažah vam vsekakor priporočamo, saj smo v kosilu uživale in domov odšle zadovoljne … in nahranjene.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close