So šli predaleč? TikTokerji namesto primerja uporabljajo lubrikant.

25. oktober 2021

So šli predaleč? TikTokerji namesto primerja uporabljajo lubrikant.

25. oktober 2021
Avtor: TikTok

Ko smo mislili, da smo videli že vse lepotne “trike”, je nek TikToker pokazal, kaj uporablja namesto primerja.

Priljubljeni TikToker Lukáš Kohutek si je še več sledilcev nabral s pomočjo bizarnega lepotnega trika: pred nanašanjem mejkapa si na kožo kot primer (imenovan tudi osnova ali baza, ki izboljša obstojnost ličil) najprej nanese – lubrikant!

Z njegovo pomočjo je značka #LubePrimer postala izmejno priljubljena na tem družbenem omrežju, številni pa sledijo njegovemu zgledu. Oglejte si Lukáša v akciji z lubrikantom:

@lukeketuhok

##lubeprimer King here!💋 ##fyp ##fyppagee ##makeup ##gay

♬ make love verse – emm.
@lukeketuhok

👀 ##makeup ##fyppagee ##fyp ##lubeprimer

♬ Need to know x like a g6 by Altegomusic – ALTÉGO

A tako kot smo pri TikToku že vajeni, številni uporabniki slepo sledijo nekaterim trendom, ki jih vidijo na tem zloglasnem omrežju, predvsem, če trend začne širiti uporabnik z veliko bazo sledilcev.

Vendar, pozor: uporaba lubrikanta namesto primerja ima lahko nekaj negativnih učinkov za kožo, opozarjajo dermatologi. Lubrikanti lahko zaradi zelo goste strukture zamašijo pore in s tem povzročijo izbruh mozoljev in razdraženo kožo. “Silikon in olja v nekaterih lepotnih izdelkih lahko zadušijo pore, kar privede do tega, da se na koži nakopiči umazanija in bakterije,” so izpostavili za Glamour Magazine.

Lubrikanta torej ni pametno uporabljati namesto primerja, temveč za nego kože in ličenje raje uporabljajte izdelke, ki so temu prvotno namenjeni.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close