So vaše oči videti utrujene? Osvežite jih s tem preprostim trikom!

19. februar 2023

So vaše oči videti utrujene? Osvežite jih s tem preprostim trikom!

19. februar 2023
Foto: IMAXtree

Pravijo, da lahko v očeh vidimo dušo človeka. Morda vedno ne pokažejo jasne slike ali izdajo vseh skrivnosti, a kaj hitro izdajo izčrpanost in premalo spanca.

Izčrpanost, stres in prekrokana noč hitro pustijo sledi, še posebej na področju okoli oči. Rdečina, zabuhlost sta dva izmed najpogostejših znakov. V trenutku bolj osvežen in spočit videz lahko dosežete z uporabo preprostega ličila v dveh potezah.

Foto: Profimedia

Izberite mehek in lepo mazljiv svinčnik za oči v beli, ali bisernati barvi in ga nanesite na notranji rob spodnje veke ali zgolj v kotičke očesa. Belo črtalo ima še eno funkcijo, saj ustvari optično večje in bolj odprte oči, v kotičkih pa jih podaljša. Z belimi, bisernatimi ali kožnimi odtenki nevtralizirate rdečo, rožnato in temno barvo vek. Za čez dan svetujemo belo ali kožnato barvo, srebrna naj bo rezervirana za večer ali posebne priložnosti.

Trik, na katerega prisegajo tudi številne zvezdnice, med njimi Lady Gaga, Zendaya in Victoria Beckham, ni nič novega, je bil pa eden izmed trendov zadnjih tednov visoke mode in je bil v zadnjem času kar nekoliko pozabljen.

Foto: Profimedia

Kaj morate upoštevati pri izbiri svinčnika za obrobno notranje spodnje veke? Za boljšo obstojnost izberite vodoodporno formulo, svinčnik naj bi bil izrecno namenjen notranjemu robu veke, kremna tekstura omogoča lepši nanos, svetujemo pa še, da se izogibate bleščic, ki bi lahko dražile oči.

V kolikor so vaše oči občutljive ali nosite leče, vam tekočih črtal ne priporočamo ali pa jih uporabljate redko. Pri videzu utrujenih oči se izogibajte še temnim in rdečkastim senčilom za veke, težkim in gostim korektorjem, nanosu prevelikih količin ličil.

MAC Cosmetics Colour Excess Gel Pencil, 26 € (Foto: MAC Cosmetics)
Dr. Hauschka Eye Definer, 14,19 € (Foto: Dr. Hauschka)
Honest Beauty Vibeliner Pencil, 14,99 €(Foto: Honest Beauty)
NYX Professional Makeup Epic Wear Liner Sticks, 7,99 € (Foto: NYX)

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close