So viralne zmajeve rolice res tako dobre, kot so lepe?

15. april 2023

So viralne zmajeve rolice res tako dobre, kot so lepe?

15. april 2023
Foto: Instagram @fetichepatisserie

V zadnjih tednih po družbenih omrežjih navdušujejo tako imenovane zmajeve rolice (dragon rolls), ki izgledajo izjemno fotogenično. Preizkusili smo, če so tudi okusne.

Če vsaj malo uporabljate Instagram, ste v zadnjem mesecu zagotovo zasledili izjemno priljubljene zmajeve rolice. Gre za različico sladice imenovane cronut, ki je kombinacija francoskega rogljička (francosko croissant) in krofa (angleško doughnut).

Sladica je prvič navdušila pred desetimi leti, ko so ljudje pred pekarno Lafayette Bakery v New Yorku nanjo čakali po tri ure. TikTok in Instagram sta lani osvežila naš spomin, ko so omrežja preplavile fotografije in posnetki te unikatne sladice. S pomočjo Instagrama je recept pripotoval iz New Yorka v London in na Japonsko, pred slabim mesecem pa končno tudi v Slovenijo.

Foto: Instagram

Cronuts so sedaj na voljo v ljubljanski slaščičarni Fetiche Patisserie, ki s svojimi sladkimi kreacijami navdušuje že več kot 10 let. Vse njihove slaščice so narejene iz sestavin naravnega izvora, poleti pa nudijo tudi pestro izbiro sladoledov, ki jih pripravljajo sami.

Do lanskega leta smo jih lahko našli na Cankarjevem nabrežju, pred slabega pol leta pa so se preselili na Mestni trg, čemur je sledila tudi nadgradnja slaščic. Tako so v svojo ponudbo dodali tudi sladico cronut, ki pa so jo poimenovali dragon roll oz. zmajeva rolica, ker jih delajo v Ljubljani, ki slovi po zmajih.

Seveda nikakor ne moremo zanikati, da rolice izgledajo izjemno instagramabilno, zato njihovo takojšnjo priljubljenost povsem razumemo. A kot redne preizkuševalke sladic in priljubljenih restavracij smo se seveda vprašale – pa so tudi dobre?

Sladica nas je navdušila

Naš odgovor je: vsekakor. Rolice so sveže, hrustljave in neverjetno okusne. Preizkusile smo okus pistacije ter čokolade in lešnika, očarala pa sta nas oba. Polnila nikakor ne manjka, okus pa je izjemen.

Sama sem oseba, ki obožuje pistacijo, in če lokal ponuja slaščico z okusom pistacije, jo bom vedno naročila. A pri tej sestavini se pogosto zgodi, da lahko spominja na marcipan ali pa je čutiti, da je okus pistacije izjemno umeten. Pri zmajevih rolicah se to nikakor ni zgodilo. V polnilu je bil okus pistacije avtentičen in resnično prisoten, nad samo svežino polnila pa sem bila izjemno navdušena. Tudi nad okusom lešnika je sodelavka navdušeno zavzdihnila. Všeč nama je bilo, da rolica ni imela tistega običajnega umetnega “Nutella” polnila.

Predvsem pa je pohvalno, da sladica ni pretežka. Glede na njeno velikost sva namreč pričakovali, da je ne bova mogli do konca pojesti, a nama je to z lahkoto uspelo. Raven sladkobe je ravno pravšnja, da se sladice ne nasičiš in uživaš ob vsakem grižljaju.

Topla slaščičarna

Sam ambient slaščičarne je očarljiv, dekor je svetel in prijeten, z belimi in svetlo zelenimi detajli, ki vas bodo v trenutku sprostili, tudi če ste prišli le po prigrizek ‘za s seboj’.

Postrežba je bila odlična, natakarica nama je prijazno razložila okus vsake rolice in pojasnila, da pri pripravi kave uporabljajo sveže pražena zrna, zato je okus kave malce drugačen. Iskreno, je v resnici veliko boljši, kot pri kavah, ki smo jih vajeni.

Edini minus slaščičarne, ki bi ga omenila, je ta, da nima lastnih sanitarij. Ker se slaščičarna nahaja v bližini kavarne Fetiche, vas natakarica usmeri tja, če je potreba nujna. To zna biti malce neugodno, sploh če je na dan obiska deževno vreme.

A kljub temu vam obisk Fetiche Patisserie vsekakor priporočamo, saj so nas njihove rolice (in kava) izjemno navdušile. Seveda lahko preizkusite tudi kaj drugega, saj njihova ponudba zajema številne druge zanimive slaščice.

Cena ene rolice znaša 5 evrov.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close