Sodišče razsodilo v prid princu Harryju

11. julij 2022

Sodišče razsodilo v prid princu Harryju

11. julij 2022
Foto: Profimedia

Londonsko višje sodišče je razsodilo, da je britanski tabloid obrekoval britanskega princa Harryja.

Tabloid The Daily Mail je v nekaterih delih članka obrekoval britanskega princa Harryja, je razsodilo londonsko višje sodišče, poroča STA.

Gre za februarski članek v nedeljski izdaji tabloida o tožbi, ki jo je princ Harry vložil proti notranjemu ministrstvu zaradi vprašanja varovanja njegove družine med bivanjem v Veliki Britaniji.

Po mnenju njegove obrambe so v članku lažno namigovali, da je lagal in skušal cinično manipulirati z javnim mnenjem, da bi poskušal pridobiti policijsko zaščito med bivanjem v Veliki Britaniji. Zapisali so, da je v prvih izjavah lagal, ko je dejal, da je bil vedno pripravljen plačati za varovanje. Prvič naj bi to ponudil šele po obisku v juniju 2021.

Harry je po lastnih trditvah ponudil kritje teh stroškov in zdaj izpodbija zavrnitev notranjega ministrstva na sodišču. Ta postopek še poteka, še navaja STA.

Foto: Profimedia

Skupaj z ženo toži več časnikov

Po besedah sodnika Justicea Nicklina so v članku Daily Maila morda namigovali, da je princ “poskušal zavajati javnost”, kar sodi na področje obrekovanja.

V skladu z britansko zakonodajo je zdaj na tabloidu, da dokaže resničnost zapisanih obtožb.

V pisnih izjavah sodišču junija je Harry dejal, da ga je primer “globoko prizadel in osramotil” ter povzročil trpljenje.

Harry s soprogo Meghan Markle in njunima otrokoma živi v ZDA. Leta 2019 se je odločil, da se bodo umaknili iz kraljeve družine, s čimer jim je bila med drugim odvzeta pravica do policijske zaščite na račun britanskih davkoplačevalcev.

Par sicer zaradi vdora v zasebnost toži več časnikov.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close