Splet je odkril zanimivo povezavo med Marilyn Monroe in kraljico Elizabeto II.

05. oktober 2022

Splet je odkril zanimivo povezavo med Marilyn Monroe in kraljico Elizabeto II.

05. oktober 2022
Foto: Profimedia

Le nekaj dni po smrti kraljice Elizabete II. je na Netflix prišel novi film o legendarni Marilyn Monroe, in ljudje so šele zdaj odkrili zanimivo povezavo med ženskama, ki sta zaznamovali zadnje stoletje.

Po smrti kraljice Elizabete II., ki je preminula 8. septembra, je na Netflix 16. septembra prišel film Blonde. Gre za novo upodobitev nesmrtne Marilyn Monroe, ki je bila na velikem in malem platnu prikazana že ničkolikokrat.

Ker sta se oba dogodka prekrižala, so nekateri ljudje ugotovili, da sta legendarni ženski, ki bosta ostali nesmrtni, povezani. Čeprav prihajata iz popolnoma različnih svetov.

Obe sta rojeni istega leta, leta 1926. Kraljica se je rodila 21. aprila, Marilyn pa 1. junija.

Foto: Profimeda
Foto: Profimeda

Nekoč sta se celo spoznali

Na družbenih omrežjih se je o tem vnela prava debata, eden od tvitov se denimo glasi: “Ne vem zakaj, ampak v moji glavi sta Marilyn Monroe in kraljica iz dveh različnih obdobij. Dejstvo, da sta bili rojeni istega leta, se mi zdi tako divje.”

Drugi tviteraš pa je dodal, da se mu zdi neverjetno tudi to, da sta se rodili dober mesec narazen.

A še več kot to, nekoč sta se tudi srečali! Bilo je leta 1956, ko je bila Marilyn povabljena na gala dogodek Royal Variety Performance.

Foto: Profimedia

Michelle Morgan, avtorica knjige When Marilyn Met the Queen: Marilyn Monroe’s Life in England (Ko je Marilyn srečala kraljico: življenje Marilyn Monroe v Angliji, op. p.), je v svojem delu razkrila, da je bila britanska monarhinja zelo prevzeta nad slavno igralko.

Kraljica naj bi bila tako navdušena nad Marilyn, da si je pogledala vsak njen film, svojemu prijatelju pa je celo rekla: “Menim, da je gospodična Monroe zelo prijazna oseba, vendar se mi je smilila, ker je bila tako živčna, da si je zbrisala vso šminko,” je v knjigi zapisala Morgan.

Njuno srečanje so posnele tudi kamere, posnetek pa je v zadnjem času zaokrožil tudi po družbenih omrežjih:

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close