Spolnost po šestdesetem letu še boljša kot v mladosti!

30. julij 2021

Spolnost po šestdesetem letu še boljša kot v mladosti!

30. julij 2021
Avtor: Unsplash

Raziskave kažejo, da pogostost spolnih odnosov ni odvisna od starosti, čeprav je res, da dlje časa, kot smo poročeni, bolj usiha.

Številni menijo, da starejši, recimo tisti v šestdesetih letih, nimajo več spolnih odnosov ali pa jih zaradi zdravstvenih razlogov ne morejo ali ne smejo imeti. Toda realnost je drugačna. Študije so pokazale, da starejši prav tako uživajo v seksu in ga prakticirajo veliko pogosteje, kot ljudje mislijo. 

Seks je dober za telo, tako kot je telovadba dobra za telo, dober pa je tudi za duha. Starost pri tem zagotovo ni ovira. 

Pri šestdesetih je boljše kot v mladosti 

Seks pri šestdesetih je pogosto boljši, kot je bil v mlajših letih. Čeprav se telo spreminja – koža je bolj povešena, manjša fleksibilnost telesa, je s partnerjem, ki se je ravno postaral, lahko spolno življenje prijetno in sproščeno. Odnos do intime je bolj razvit, cenimo tudi druge oblike intimnih dotikov – objema, poljuba, držanja rok. Z izgubo mladostniške pohote pridobimo udobje in strast. 

Profimedia

Zaščita je še vedno na prvem mestu 

Še vedno pa je potrebno paziti na zaščito – morda ženska ne more več zanositi, kar za odnos pomeni večjo sprostitev in manj napetosti, toda spolne bolezni tudi v zlatih letih ne počivajo.  

Želje niso vedno enake 

Prav tako se opazijo spremembe pri libidu. Številne ženske poročajo, da želja po spolnih odnosih po menopavzi naraste. 

O visoki želji po spolnosti piše tudi uporabnica foruma Starševski čvek, ki pravi:

“Pri slabih šestdesetih imam močno željo po spolnosti. Imam pa moža, ki je starejši od mene osem let in mu sploh ni do dotikanja, do nežnosti, kaj šele, da bi mu bilo do spolnih odnosov.”

Uporabnica foruma

Povsem normalno je tudi, da spolno slo izgubite – to je lahko posledica hormonskih sprememb, zdravil in bolezni. Če ima eden od partnerjev večjo potrebo po spolnosti kot drugi, je to lahko težava. Glede tega moramo biti s partnerjem iskreni in mu povedati, česa si želimo. 

Pri moških se pojavijo tudi težave z erektilnimi motnjami, kar prizadane tudi njihovo samopodobo in partnersko življenje. Številni se pogovoru o tem želijo izogniti. Tudi ženske imajo svoje težave, predvsem s suho nožnico. Toda te težave niso ovira, da vaše spolno življenje tudi v šestdesetih ne bi cvetelo. Potreben je le iskren pogovor o željah in pričakovanjih. 

Samo zato, ker se je vaše telo in telo vašega partnerja spremenilo, postaralo, še ne pomeni, da se morate odpovedati intimnim odnosom. 

Style. Več novic

New Report

Close