Ste nepoboljšljiva trendseterka? Tako lahko pametno kupujete!

30. marec 2020

Ste nepoboljšljiva trendseterka? Tako lahko pametno kupujete!

30. marec 2020

Moda je minljiva, slog pa je večen, so besede slavnega oblikovalca Yves Saint Laurenta.

Moda se spreminja iz sezone v sezono, trendi pa nam prinašajo must-have kose in modne dodatke kot po tekočem traku in to je dobro – živimo namreč v času, ko se vse dogaja zelo hitro in tudi modna industrija ni nobena izjema.

Vendar pa slepo sledenje trendom, brez prilagajanja osebnemu slogu, lahko pripelje do tega, da je stajling videti prava polomija.

Nekaj je pomembnih stvari je, na katere moramo biti pri izbiri oblačil in modnih dodatkov, še posebej pozorni. Ali kroj krila ali kavbojk sploh ustreza naši postavi, ali barva sezone ustreza našemu tenu, ali dolžina garderobe, ki je to sezono aktualna sploh pristaja naši obliki nog in, ali so obroči za lase ter sončna očala sploh primerna za našo obliko glave?

In kar je še najbolj pomembno – ali se te modne novosti sploh ujemajo z našim že prepoznavnim in definiranim slogom oblačenja. Kajti, če temu ni tako, lahko slepo kupujemo must-have novosti, lahko dobimo popolnoma nasproten učinek »božičnega dreveščka« ali ženske, ki je nase navlekla vse, kar je videla v modni reviji brez smisla, reda in občutka za slog.

Če ste na primer višji in rahlo »polnejši«, vam dolga in široka tunika ne bo pristajala, pa tudi kavbojke z nizkim pasom ne, saj vam bodo noge optično skrajšale. Po drugi strani pa visoke ženske ne bodo videti dobro v zelo kratkih in zelo prijetih oblekah, saj te ustvarjajo neskladje med zgornjim telesom in nogami.

Torej, zadnji modni trend naj ne bi smel biti glavno vodilo pri nakupovanju, ne glede na to, kako mamljiv je in koliko nam je všeč. Kar je pomembno pred nakupom trendovskega kosa je, da razmislimo, kako bo na nas videti in če ga lahko sploh kombiniramo z obstoječo garderobo in če ustreza našemu osebnostnemu slogu.

Od dobro premišljenega nakupa in prileganja modnih kosov bo odvisno, ali boste prepoznani kot ženska s slogom ali boste z vsemi (preplačanimi) modnimi dodatki ostali neopaženi in poželi celo kakšno negativno oceno za stajling.

Nasveti modnih strokovnjakov je, da sledite trendom do te mere, da ustrezajo vašemu osebnostnemu slogu, nikoli ne pretiravate z modnimi dodatki, po načelu manj je več in da vedno prilagodite must-have oblačila svoji obstoječi garderobi.

Če povzamemo, ni nobene potrebe, da morate za dober stajling imeti čisto vsako modno inovacijo, niti ni napačno, če jo vključite v svoj stajling, ampak le takrat, ko sem vam zdi, da se ujema z vašo osebnostjo in ostalo garderobo.

Foto: Getty, Imaxtree

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close