Ste pozorni na rok trajanja svojega najljubšega pudra?

06. marec 2020

Ste pozorni na rok trajanja svojega najljubšega pudra?

06. marec 2020

Priznati moramo, da so naše kozmetične torbice tako natrpane z ličili, da jih včasih niti zapreti ne moremo več.

Pester svet ličenja, ki skoraj vsak dan prinese nove izdelke, katere si želimo vključiti v lastne make-up rutine, nas lahko spravi v položaj, ko imamo res preveč ličil.

Tako se vse bolj pogosto zgodi, da se na svoje nekdaj najljubše ličilo poredko spomnimo, saj je končalo čisto na dnu torbice, zato je treba biti pazljiv pri njegovi ponovni uporabi, saj je rok uporabe lahko že pretekel in bi ga morali vreči v smeti.

Tekoči pudri so na vrhu našega seznama, od katerih se najtežje ločimo, sploh če gre za dražje pudre, ki jih uporabljamo samo za posebne priložnosti.

Na splošno je rok uporabe tekočih pudrov običajno do 12 oziroma do 18 mesecev, odvisno od samih sestavih. Pudri na vodni osnovi imajo tako krajši rok uporabe kot tisti na oljni osnovi, ki jih lahko uporabljamo do 18 mesecev, saj je olje naravni konzervans, ki podaljšuje življenjsko dobo.

Da se morate od svojega najljubšega pudra posloviti, vas bo opozoril njegov videz, oziroma če je postal bolj gost. Ker gre za izdelek, ki se neposredno nanaša na kožo, ni odveč, da smo še bolj pazljivi na kakovost, da ne bi poslabšali stanja naše kože.

Foto: Instagram

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close