Ste samski? Morda pa blokirate ljubezen …

15. julij 2021

Ste samski? Morda pa blokirate ljubezen …

15. julij 2021

Portal Foreverconscious piše, da včasih nevede blokiramo ljubezen.

Če s sabo iz preteklosti ne bi vlačili prtljage in neprijetnih izkušenj, bi bila ljubezen lahko tako enostavna … Če že nekaj časa neuspešno iščete sorodno dušo, se zazrite vase. Morda ljubezen blokirate na vsaj enega od teh petih načinov.

Bojite se pozornosti

Vam je neprijetno, ko vas nekdo pohvali ali vam da kompliment? Ali v teh primerih poskušate spremeniti temo pogovora? Eden najpomembnejših korakov k odprtemu srce je zagotovo zmožnost sprejemanja komplimentov brez občutka krivde. Če ne znate sprejeti pohvale, ne znate sprejemati niti ljubezni. Pomembno je, da se cenite in spoštujete.

Strah pred dajanjem ljubezni

Da bi ljubezen lahko prejeli, jo morate znati tudi dajati. Preden lahko to storite, morate najprej ljubiti in zaupati sebi in svetu, ki vas obdaja. Za tiste, ki menijo, da je svet krut in hladen, je to lahko velik izziv. Bolj, kot boste odprli svoje srce, več pozitivnih izkušenj boste doživeli. Tudi to je treba vaditi, med naslednjim sprehodom se nasmehnite se neznancu.

Bojite se, da niste dovolj dobri

Strahovi so del življenja, pomembno pa je, da jim ne dovolimo, da bi negativno vplivali na naše življenje. Kadar menite, da niste dovolj dobri, lepi, pametni, ljubezni takoj onemogočite vstop v svoje življenje. Ko se sprejmete z vsemi svojimi napakami, v srcu naredite prostor in odpravite blokade, ki vam onemogočajo prejemanje ljubezni. Kaj lahko naredite? Naučite se odpuščati – predvsem sebi. Iz svojih misli odstranite vse stvari, zaradi katerih imate občutek manjvrednosti in jih nadomestite s pozitivnimi mislimi.

Obsojate sebe in druge

Vzdržite se negativnih komentarjev na račun drugih, saj to znižuje vašo vibracijo in zapira vaše srce. Če prehitro sodite druge, boste tudi do sebe tako neizprosni. To sicer ne pomeni, da morate tolerirate neprimerno vedenje. Najdite sočutje in se s situacijo poskušajte spopasti na ljubeč način.

Nezmožnost samoizražanja

Veste, česa si želite in kaj iščete? Najprej si morate biti na jasnem, česa si želi vaše srce, nato pa morate to znati tudi izraziti. Ne gre za seznam stvari, ki naj bi jih imel vaš partner, ampak za jasno predstavo o tem, kakšnih energij si želite v svojem življenju.

Še nekaj nasvetov za odstranjevanje srčnih blokad:

  • Delajte joga poze, ki odpirajo prsni koš
  • Med meditacijo ponavljajte mantro: OM MANI PADME HUM
  • S sabo nosite kristal roza kremen
  • Družite se z ljudmi, ki so vam blizu
  • Globoki vdihi
  • Vadite hvaležnost
  • Bodite odprti za nove ljudi in kraje
  • Bodite pozorni na vzorce, ki vplivajo na to, kako gledate na ljubezen. Kaj vas učijo?
  • Poslušajte srce
  • Dovolite si ljubiti sebe in druge

Prispevek je bil prvotno objavljen na Žurnal24.

Style. Več novic

New Report

Close