Ste že slišali za lasni botoks?

22. februar 2023

Ste že slišali za lasni botoks?

22. februar 2023

Preden namrščite čelo (če ravno nimate botoksa v svojem čelu), naj vas pomirimo, da je lasni botoks vzdevek za tretma las, pri katerem se ne uporablja botoksa ali igel. 

Glede na to, da pri laseh ne gre za mišice in gube, ki bi jih bilo potrebno zgladiti – zakaj bi sploh potrebovali botoks? Ker v resnici ne gre za botoks, temveč so tako poimenovali globinski tretma za lase, ki obnovi poškodovana in polomljena lasna vlakna, ki so lahko posledica stresa in vročine na laseh. 

Pri takšnih tretmajih se uporabljajo različni pripravki, najpogosteje pa gre za kombinacijo olja iz kaviarja, arganovega olja, antioksidantov, vitamina B5, vitamina E ter kolagena.

Lasni botoks je primeren za vse tipe las, še posebej pa za tiste, ki se soočajo z razcepljenimi lasmi, tankimi lasmi brez volumna, ter uničenimi lasmi brez leska. 

Foto: Instagram @audreyafs

Strokovnjaki lasni botoks priporočajo vsem, saj imajo številne pozitivne učinke na lase. Lasni botoks namreč obnovi lase, jim da vlago, ki jo potrebujejo, da ostanejo zdravi in močni, obenem pa jim povrne mehkobo in lesk, obenem pa je ta tretma veliko bolj nežen od keratinskih tretmajev, kjer gre za kemični tretma za povečanje sijaja las.

Za lasni botoks lahko zaprosite v frizerskem salonu, lahko pa se ga lotite tudi sami, odvisno od vrste produkta. Nanese se ga tako, da po umivanju in sušenju las produkt nanesemo na celotno dolžino las za približno trideset minut, odvisno od tega, v kakšnem stanju so lasje. Potem jih speremo, popolnoma posušimo in razčešemo. 

Foto: Instagram @amberpnt

Prve tri dni po opravljenem tretmaju las ne umivavmo, nekateri strokovnjaki pa svetujejo tudi, da se izogibamo fizični aktivnosti, da se izognemo potenju, da las ne pokrivamo s pokrivali ali spenjamo, lahko pa uporabimo ravnalec las. Prav tako se moramo vsaj dva tedna po lasnem botoksu izogniti barvanju las, saj lahko barva vpliva na učinkovitost tretmaja. 

Lasni botoks zdrži tri do štiri mesece, odvisno od tega, kako pogosto si umivate lase, strokovnjaki pa svetujejo, da si lase umivate z blagim šamponom, ki ne izsuši vaših las, ter enkrat na teden na svoje lase nanesete masko za lase. 

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close