Ste že slišali za pravilo »60 sekund«?

02. julij 2020

Ste že slišali za pravilo »60 sekund«?

02. julij 2020

Temeljito in redno umivanje obraza zjutraj in zvečer je izredno pomembno za zdrav in lep videz kože.

Z večernim umivanjem odstranimo vse nečistoče, ki so se nabrale čez dan, kar prispeva k staranju kože in zamašitvi por. Po drugi strani pa je jutranje umivanje pomembno za odstranjevanje maščob in drobnih kapljic znoja, ki se tvorijo ponoči.

Koliko časa porabite za umivanje obraza?

Po mnenju priznane estetske strokovnjakinje Nayamke Roberts-Smith, verjetno premalo. Sama je prepričana, da je “pravilo 60 sekund” tisto, ki spremeni kožo obraza.

Kaj je pravilo “60 sekund”?

Gre za umivanje obraza, ki ga opravimo s konicami prstov in ne vključuje uporabe različnih čistilnih pripomočkov in ščetk. Ta tehnika mehča kožo, globinsko raztaplja sebum, hkrati pa izboljšuje celotno teksturo in enakomeren ten obraza. Nayamka še trdi, da 60 sekundno umivanje omogoča temeljito čiščenje obraza in da sredstvo, ki ga uporabimo za čiščenje, sploh deluje.

»Pravilo 60 sekund” sem razvila zato, da moje stranke ne bodo porabile veliko denarja za razna čistila za obraz. Zakaj le 60 sekund? Ker traja toliko časa, da se vse sestavine iz čistil prodrejo v kožo in zares delujejo,«

je pojasnila Roberts-Smithova in dodala, da je ličila in umazanijo težje odstraniti, kot si posamezniki mislijo.

Pomembno je tudi vlaženje

Da bo vaša koža zdrava in sijoča, po umivanju ne smete pozabiti na vlažilno kremo. Vlažila krema je nujna za neprekinjeno hidratacijo kože, saj tako ostane elastična in mehka, ublažijo se negativne posledice staranja, voda v koži pa pospešuje nego in zaščito.

Pri izbiri kreme se izogibajte sestavinam, ki so lahko agresivne za kožo, sploh, če je suha in občutljiva. Vlažilne kreme ne smejo vsebovati alkohola, umetnih barvil ali dišav, sicer lahko pride do draženja kože.

Oboževalci “pravila 60 sekund” trdijo, da njihova koža še nikoli ni bila videti boljša in da so rezultati opazni že po nekaj tednih.

Foto: Instagram

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close