Številke ne lažejo: to so najbolj popularni čevlji letošnjega leta

08. december 2022

Številke ne lažejo: to so najbolj popularni čevlji letošnjega leta

08. december 2022
Foto: Instagram

Jih imate tudi vi?

Že nekaj let kaže, da sta znamki Adidas in Birkenstock izjemno popularni, še posebej priljubljena pa sta čevlja Adidas Samba in Birkenstock Boston. Te smo lahko gledali na družabnih omrežjih, danes pa na njihovo priljubljenost kažejo tudi številke. 

Poročilo trgovca z modnimi oblačili in podatkovnega skladišča Lyst pravi, da so Birkenstockovi natikači in Adidasove Samba superge na družabnih omrežjih največkrat omenjeni, iskani in ogledani čevlji. 

Foto: Instagram

Danes se popularnost čevljev doseže predvsem z izdajo novih modelov, s sodelovanjem z zvezdniki in z majhnim številim proizvedenih modelov. Vse to le delno velja za omenjena modela čevljev.

Oba sta bila promovirana s strani različnih modnih znamk, nosili so jih številni zvezdniki, kot so Jonah Hill, Paul Mescal, Frank Ocean, Seth Rogen, A$AP Rocky, pa tudi zvezdnice, kot so Bella Hadid, Kendall Jenner, Dakota Johnson in drugi. Gotovo sta k popularnosti modelov pripomogla tudi TikTokov algoritem in Instagramov Explore Page. 

Foto: Instagram

Še najbolj prepričljiv argument za tako visoko priljubljenost Adidasove Sambe in Birkinstockovega Boston sandala pa je zagotovo dejstvo, da sta oba čevlja izredno udobna in prijetna za noge, prepoznamo pa jih tudi kot večna kosa.

Obe znamki sta že več desetletij stalnica v naših omarah in kljub letošnjemu vrhuncu popularnosti ni za pričakovati, da bosta znamki kmalu potonili v pozabo.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close