Street style Milano: zakaj so ženske tam tako elegantne?

25. februar 2019

Street style Milano: zakaj so ženske tam tako elegantne?

25. februar 2019

Če k italijanskemu temperamentu dodamo rafinirano kombiniranje oblačil ter dodatkov in outfite obiskovalk z minulega tedna mode, postane jasno, zakaj nam je najbolj všeč prav ta ulični slog.

Milano je ena od tistih modnih prestolnic, ki jih obožujejo ljubitelji trendov in obiskovalci tednov mode. Italijanke so rojene šminkerke in šarmerke, toda ne tiste vrste, ki je videti ‘nastavljeno’ po estetskih merilih stajlingov z Instagrama.

Zdi se, da imajo Italijanke, zlasti mestne ženske iz omenjene modne prestolnice na severu, vrojeno nonšalanco, ko gre za oblačenje. To je ena od tisith privlačnih stvari, zaradi katerih se za nekom obrnemo na ulici. Obleka je samo del te zgodbe, bistvena pa je energija, ki jo oseba izžareva.

V tem pogledu so Milančanke, pa tudi Italijanke od drugod, brez primerjave, saj so zelo samozavestne, energične in so videti, kot da uživajo v vsakem trenutku svojega življenja.

Če v italijanski temperament dodamo elegantno kombinacijo oblačenja in outfite, ki smo jih videli na pravkar končanem milanskem tednu mode, postane jasno, zakaj nam je najbolj všeč prav milanski street style.

Kaj se nosi v Milanu? Bež barva je glavna barva sezone, ki jo je v svoji kolekciji uveljavil tudi Riccardo Tisci za modno hišo Burberry. Na ulicah se trenutno največ nosijo obleke moškega kroja, plašči balonarji v vseh možnih verzijah in kombinezoni.

Čeprav so teniske še naprej must have kos, je treba poudariti, da imajo modne mestne dame iz Milana raje visoke pete za zaokrožanje stajlinga. V večini primerov je to resnično videti boljše, kot nošenje robustnih tenisk, kot jih rade dajo nase fashioniste v Londonu ali Parizu.

Kar se tiče modnih dodatkov, so se v Milanu prijele nove trendi modne znamke kot sta Wandler in BOYY, čeprav so Italijanke seveda še vedno zveste svojim domačim oblikovalcem, kot so Prada, Fendi in Bottega Veneta.

D. S.

Foto: Imax Tree, Pinterest

Style. Več novic

New Report

Close