Striženje na resice bo še naprej hit, navdih za frizuro dobite pri Insta-dekletih!

29. maj 2019

Striženje na resice bo še naprej hit, navdih za frizuro dobite pri Insta-dekletih!

29. maj 2019

Kaj je glavna prednost resic? Najbrž dejstvo, da nikoli niso in tudi ne bodo šle iz mode. Ta način striženja las je kot ustvarjen za lepo ‘uokvirjanje’ obraza in naš videz pomladi za več let!

Resice oziroma resasto striženi prameni spadajo v posebno skupino frizur, pri katerih pomislimo na izbiro ali-ali. Po eni strani so lahko videti naravnost fantastično ter lepo uokvirijo obraz. Po drugi strani bi našli kar lepo število deklet, ki pravijo, da so obžalovale, ker so si si jih dale odrezati še tisti trenutek, ko so zapustile frizerski salon.

Prav zato dobro razmislite, kaj si sploh želite, še preden odidete k frizerki ali frizerju, a tudi v salonu se je pametno še dodatno posvetovati z njo ali z njim, da vam razloži različne možnosti ter tehnike striženja resic in pove, ali je ta frizura sploh primerna za vaš tip las.

Kaj je glavna prednost resic? Najbrž dejstvo, da nikoli niso in tudi ne bodo šle iz mode. Zakaj? Najbrž zato, ker je tovrstno striženje las kot nalašč za lepo ‘uokvirjanje’ obraza in poudarjanje potez. Še ena velika prednost resastega stiženja je, da obraz navidez pomladi. To pa si želi vsaka od nas, še posebej, ko prekoračimo 40. leto, kajne?

Resasto ostriženi prameni las nam poleg tega dajo takojšen šik videz, zato boste, če se odločite za resice, vselej videti, kot da ste pravkar stopile iz frizerskega salona. Kadar se vam mudi, lahko operete le resice, ki padajo na čelo, preostanek las pa zvežite v čop ali figo in videti boste brezhibno urejene.

Če pa si želite malce bolj nenavaden, odštekan videz resic, pustite, da se lasje posušijo naravno, na zraku, torej brez pomoči fena. V kolikor ste ljubiteljica strožjega videza, boste potrebovale zgolj dve minutki, da ustvarite popoln videz s pomočjo okrogle krtače in sušilca za lase.

@margauxbrooke

Če lase ostrižete na resice, jih morate (posebej konice las) redno negovati z izdelki za zdrav in lep videz las ter večkrat obiskati frizerski salon, da frizura ne izgubi svoje oblike. Ja, resice je treba redno pristriči na vsaj 6-8 tednov, da se ne ‘zarastejo’ in izgubijo svojega šarmantnega videza. Še nasvet plus: resasto striženje je nekaj, kar v resnici obvlada le izkušen frizer, zato take pričeske ne skušajte doseči same s pomočjo domačih škarij.

D. S.

Foto: Instagram, Brunette from Wall Street

Style. Več novic

New Report

Close