Strokovnjak o spodletu Ane Soklič

21. maj 2021

Strokovnjak o spodletu Ane Soklič

21. maj 2021

Premalo se zavedamo, da se Evrovizija tudi gleda in ne le posluša

Slovenija je včeraj izpadla iz tekmovanja za pesem Evrovizije. Ana Soklič je po razočaranju povedala, da še vedno stoji za svojo skladbo, in napovedala, da se njena glasbena pot nadaljuje.

Ana je pesem Amen zapela brezhibno, kje se je torej zataknilo? Alesh Maatko, dober poznavalec Eurosonga in urednik portala Evrovizija.com, meni, da bi si naša pevka, če upoštevamo le vokal, zaslužila finale, scenski nastop pa je bil bolj reven … 

EPA

Slišali smo 16 tekmovalcev, nekateri so odpeli slabše, drugi boljše. Glede na slišano, bi si Ana zaslužila to zelo zaželeno vstopnico. Smo pa mimo udarili pri scenskem nastopu. Če bi Evrovizija potekala le na radijskih postajah, potem bi bili rezultati drugačni, ker pa se pesmi zadnja leta ‘poslušajo z očmi’, smo pa tam, kjer smo. Med našim nastopom se ni nič zgodilo, čeprav ima pesem dramaturški lok. Čakaš, da se bo nekaj zgodilo, pa je pesmi že konec. Veliko je stvari, ki na koncu odločajo o finalu. Poleg tega so bile v tem polfinalu države, ki se vedno uvrstijo naprej, ne glede na pesem. Ukrajina, Azerbajdžan, Izraelu na primer na nobeni stavnici ni dobro kazalo, a jim vedno uspe preboj naprej tako kot Rusiji. Res je tudi, da Slovenija že tradicionalno ne spada med države, ki se uvrstijo visoko. Če bi Ana pela za Švedsko, bi prišla naprej. Poleg tega bi lahko naša televizija naredila več za promocijo,“ je povedal za Žurnal24.

Tudi Hrvaška in Severna Makedonija sta se morali včeraj posloviti. Na spletu so se nato pojavili komentarji o sovraštvu proti balkanskim državam.

Nikoli nisem začutil, da bi bila na Evroviziji prisotna diskriminacija proti kateremu koli narodu. Eurosong je vedno združeval. Tam je vedno pozitivna energija, prijateljstvo. Čeprav gre za tekmovanje, tega v ozadju ni čutiti. Tudi ko so obstajala politična nesoglasja, tega na Eurosongu ni bilo čutiti. Še pravila velevajo, da politične zgodbe na tekmovanju nimajo kaj iskati. Prej bi rekel, da je šlo za splet različnih okoliščin. Si pa države, ki so si blizu, vedno dajo točke,“ meni Maatko.

Prispevek je bil prvotno objavljen na: https://www.zurnal24.si/magazin/film-glasba-tv/to-je-bil-kiks-strokovnjak-o-tem-zakaj-je-ani-soklic-spodletelo-367046 

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close