Strokovnjaki: Nesamozavestne osebe na Facebooku pogosto objavljajo TO!

23. marec 2020

Strokovnjaki: Nesamozavestne osebe na Facebooku pogosto objavljajo TO!

23. marec 2020

V študiji, ki jo je objavila revija Personality and Individual Differences, so znanstveniki zbrali podatke od 550 uporabnikov Facebooka in ugotovili, da sledeče Facebookove prakse razkrivajo različne stvari o osebnosti ljudi

Te navade objavljanja govorijo o dobrih lastnostih ljudi

Veliko objavljajo

To pomeni, da so morda zasvojeni z družbenimi omrežji. Ni važno, ali objavljajo pomembne stvari ali samo fotografije, kaj so tistega dne skuhali. Kaj to pomeni o osebnosti? S tem ni nič narobe, samo da so ekstrovertirani.

Objavljajo ali delijo intelektualne vsebine

Namesto da osvežujejo podatke o zasebnem življenju, radi objavljajo navdihujoče objave ali komentirajo članek, ki jih zanima. Drugi se mogoče s tem ne bodo ukvarjali, vendar take objave kažejo na to, da so odprtega duha.

Te navade objavljanja pa kažejo na negativne lastnosti ljudi.

Objavljajo le lastne dosežke

Torej, bodisi so napredovali v službi ali pa so se zaročili. Kaj je njihova prva misel? Svetu morajo povedati, kako so srečni. Če je feed osebe največkrat napolnjen z lastnimi dosežki, je to znak, da imajo osebnost narcisa, saj želijo svetu pokazati, kako dobri so in koliko so dosegli … in to včasih ni dobro.

Veliko objavljajo o svojem ljubezenskem življenju

Nekateri ljudje so resnično dramatični glede svojega ljubezenskega življenja in mislijo, da je vse to primerno za javno uporabo. Toda po raziskavah sodeč, je to znak za STOP. Osebe, ki ves čas objavljajo vse podrobnosti ljubezenskega življenja, so običajno negotove in znanstveniki verjamejo, da s tem delajo lastno kompenzacijo, saj se počutijo ogrožene, da ga bodo izgubile.

Foto: Pinterest, Giphy

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close