Stvari, ki jih morate vedeti, preden postanete blondinka!

10. maj 2023

Stvari, ki jih morate vedeti, preden postanete blondinka!

10. maj 2023
Foto: Instagram @mivver

Drastične odločitve so včasih najbolj zabavne in z najboljšimi rezultati, toda če si želite platinasto blong las, vseeno dobro premislite …

Jessica Chastain je prejšnji teden šokirala in navdušila s platinasto blond lasmi, ki so v ljudeh zagotovo vzbudili željo po obisku frizerja. Toda tisti, ki so pomemben korak že storili, opozarjajo, da se je treba na spremembo pripraviti. Tu je sedem nasvetov ljudi, ki so se odločili za beljenje las. 

1. Preverite svoj koledar

Beljenje las ni odločitev, ki bi jo lahko sprejeli kar čez noč. Sprememba je tako dramatična, da številni potrebujejo nekaj časa, da se navadijo na svoj novi videz ter ga sprejmejo, čeprav so se zanj zavestno odločili. Zato je priporočljivo, da se za obisk frizerja odločite takrat, ko nimate nobenih večjih dogodkov ali druženj, absolutno pa se spremembi izognite pred poroko ali večjimi družinskimi prazniki. 

2. Raziščite vse možne odtenke

Bela barva las, platinasto bond, sivo blond … preden se odločite za barvanje las na blond, premislite, kakšen odtenek si zares želite in kakšen odtenek bi vam pristajal. Si želite kremno pobeljene lase s toplim podtonom ali biserno belo? Vaš frizer vam bo zagotovo pomagal pri izbiri glede na vaš odtenek kože, toda dobro je, da veste, česa si želite in čemu se je bolje izogniti. Preizkusite lahko tudi številna spletna orodja, ki vam omogočajo, da preverite odtenke las, ki pristajajo vašemu obrazu. 

Foto: Instagram @louisegrdd

3. Postopek je dolgotrajen

Postopek pravilnega beljenja las je precej dolgotrajen – na stolu boste morda sedeli tudi pet ur. Pobeljeni lasje namreč ne potrebujejo zgolj belila, temveč tudi tonerje, s katerim na koncu nevtraliziramo rumene odtenke in zares dosežemo želeni odtenek. 

4. Za lepoto je treba potrpeti

Belilo na našem lasišču lahko povzroči precej nadležen pekoč občutek, ki je na žalost povsem običajen del procesa. Čeprav ni zares nevzdržno, pa je lahko precej nadležno. 

5. Potrebnega je veliko vzdrževanja

In to ne samo po obisku frizerja. Preden se odločite za obisk frizerja in spremembo barve las, poskrbite za svoje lase. Vanje vtrite zaščitna olja, saj kasneje belilo lahko povzroči veliko škode vašim pramenom. 

Foto: Instagram @cyrahelle

Pobeljeni lasje prav tako zahtevajo veliko dela. Takšni lasje nimajo pigmenta, proteinov in olja, zato so lahko krhki in uničeni, še posebej, če so vaši lasje tanki. Svoje lase morate zato navlažiti in nahraniti s številimi tretmaji, ki jih lahko izvedete doma. Potrebne so le ustrezne in kvalitetne maske za lase, vijoličen šampon in balzam pa bosta vaša najboljša prijatelja. 

Če ste svoje lase pobelili vse do korena las, potem boste frizerja obiskali približno vsakih šest do osem tednov.

6. Kaj če si premislite?

Lahko se odločite, da boste enostavno pustili, da vam lasje rastejo naprej, dokler ne boste pobeljenih las enostavno ostrigli, toda če so vaši naravni lasje zelo temni, potem bo narastek verjetno preveč dramatičen. Prestop z blond na drugo barvo las bo tako dolgotrajen – najbolje je, če lase postopoma barvate v temnejše odtenke, dokler ne dosežete naravne barve las. 

7. Smo že omenili ceno?

Blond lasje so verjetno najdražja možna izbira. Že cena prvotnega obiska frizerja je izjemno visoka, da vseh domačih tretmajih in pogostih obiskov frizerja sploh ne omenjamo. Kljub temu je priporočljivo, da pri izbiri frizerja in skrbi za lase niste preveč škrti, saj se bodo boljši izdelki in boljša skrb za lase obrestovali. 

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close