Style nasvet: Idealna oblačila za vsako obliko nog – s temi nasveti boste videti kot supermodel!

22. september 2020

Style nasvet: Idealna oblačila za vsako obliko nog – s temi nasveti boste videti kot supermodel!

22. september 2020

Zelo pametno je, da modo izkoristimo tako, da poudarimo svoje prednosti in tisto, s čimer nismo zadovoljne – malce skrijemo.

Modni trendi nas pripeljejo do tega, da nam je kos oblačila tako všeč, da ga bomo nosili, čeprav nam ne pristaja.

Pajkice, mini krila, nizke pete lahko pokvarijo postavo in poudarijo nepopolno strukturo nog. Kljub temu pa se lahko držimo večino trendov, če se držimo nekaj preprostih trikov. Oblačila nas lahko predstavijo na najboljši luči in zakaj tega ne bi izkoristili?

Če imate zelo tanke noge

Mnoge ženske sanjajo o tankih nogah, včasih pa zaradi tega zgornji in spodnji del telesa ni v ravnovesju. Tukaj je nekaj nasvetov, kaj obleči, če želite pokazati svoje noge.

Izogibajte se debelih pet in čevljem s poudarjeno platformo, saj bodo na vas videi preveč masivno. Izberite par z zaobljenim vrhom, saj bodo špičaki naredili noge še tanjše. Obleke in krila do kolen so odlična izbira.

Nosite oblačila, ki dodajajo volumen stegnom in /ali bokom. Na primer: obleke z volančki, plisirana krila ali krila z všitimi žepi. Tudi obleke in krila A kroja se lepo prilega tej postavi.

Koščena kolena, zelo bele noge in krčne žile

To so le podrobnosti, lahko imate lepo grajene noge, vendar koščena kolena ali kakšna druga »pomanjkljivost« na nogah bo pokvarila celoten vtis – zato jih ne maramo poudarjati. Najlonke so lahko rešitev, vendar ne poleti.

Preizkusite enega od teh trikov: krilo mora pokrivati kolena. Nosite frfotajoče obleke in krila. Izogibajte se kratkim krilom in oblekam z veliko vzorci in detajli.

Če imate zelo bele noge, ne nosite temnih čevljev!

Če želite, da so noge videti daljše

Da, rešitev so visoke pete, vendar boste čez dan želeli nositi kakšne bolj praktične in udobne čevlje. Tu je nekaj »nadomestkov« za visoke pete.

Izogibajte se gležnjarjev, še posebej temnim, saj bodo noge vizualno še bolj skrajšali. Videti pa boste tudi manjši.

Če nosite obleko ali krilo na gole noge ali z najlonkami v kožni barvi, naj bodo čevlji v barvi kože – to vam bo podaljšalo noge.

Če nosite pajkice ali ozke hlače, naj bodo čevlji v isti barvi kot hlače. Nosite krila in hlače z visokim pasom. Izogibajte se dolgim majicam in puloverjem, ki niso zataknjeni v hlače.

Capri hlače in hlače, ki so zatlačene v čevlje, bodo vaše noge še dodatno skrajšali. Boljša izbira so hlače z dolgimi, ravnimi hlačnicami, ki podaljšajo silhueto.

Če imate močne gležnje in meča

Močni gležnji in meča niso problem, še posebej, če veste, kako se obleči in čemur se morate izogibati. Ne nosite čevljev s paščki okoli gležnjev. Boljša izbira so čevlji s paščkom za peto. Špičaki vizualno podaljšajo noge in jih hkrati naredijo tanjše. Ozka »pencil skirt« krila bodo spodnji del nog še razširila.

Namesto tega raje nosite obleke in krila kroja A. Nosite temnejše hlače ali krila, zgodnji del pa oblecite v svetlejše barve. Izogibajte se ravnih čevljev in se rajši odločite za srednje visoke pete.

Če imate noge na X

Ženske z »iksastimi« nogami, jih lahko zakrijejo z nošnjo določenih barv in krojev. Ne nosite ozkih hlač. Izberite modele z dolgimi in širšimi hlačnicami.

Prav tako se izogibajte ravnim krilom do kolen. Dolžina do polovice meč ali maksi sproščena obleka / krilo so veliko boljši izbor. Uskladite barvo hlač in čevljev.

Nasveti za vse, ne glede na obliko nog

Enobarvna oblačila so dobra rešitev za vse, saj ustvarjajo iluzijo višine. Če želite prikriti neželene podrobnosti, na spodnjem delu ne nosite vzorcev. Pikčaste hlače ali krilo vas bodo naredile širše, kot ste v resnici.

Foto: Profimedia

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close