Style nasvet: kako izbrati popolne kavbojke glede na postavo?

18. julij 2019

Style nasvet: kako izbrati popolne kavbojke glede na postavo?

18. julij 2019

Razkrivamo nasvete, kako z lahkoto najdete prave kavbojke zase, saj vsakemu tipu postave pristaja drugačen model.

Izbira pravega modela kavbojk je za mnoge ženske prava nočna mora. Ne glede na to, da je na trgu in v prodajalnah na voljo toliko različnih modelov jeansa, je pogosto težko najti pravi par zase, ki bo polepšal postavo, izpostavil njene prednosti in prikril določene pomanjkljivosti.

Če boste izbrale s premislekom, lahko na videz ‘zožite’ od narave dane preširoke boke, podaljšate noge in delujete vitkejše, kot v resnici ste.

Zato naj vas pri nakupu novega para jeansa vodijo naslednji nasveti modnih poznavalcev ter stilistov, ne glede na to, da se smernice oziroma trendi menjajo.

# Preizkus iz vseh smeri

Med preizkušanjem novih kavbojk v trgovini se v izbranem paru sprehodite, nagnite se, da vidite, če se vam udobno prilega in vsekakor se morate v njem tudi usesti (na stol ali klop v garderobi), da preizkusite elastičnost jeansa. Tako ugotovite, če so vam kavbojke kje pretesne, na primer pri kolenih ali v pasu.

V kavbojkah bi morale udobno sedeti že od začetka nošenja, ne zanašajte se na zatrjevanje prodajalke, da se blago sčasoma raztegne in prilagodi vaši postavi. Če se na tkanini naberejo gube pod pasom ali na zadnjici, potrebujete manjšo konfekcijsko številko ali pa drug model kavbojk.

# Za ženske z oblinami in bolj razkošno postavo

Izberite kavbojke z visokim pasom, da poudarite najvitkejši del trupa

# Imate dolge noge?

Potem njihovo dolžino še bolj poudarite z nakupom ozkega (skinny) jeansa

# Ženske z večjo zadnjico naj se izogibajo svetlemu jeansu

# Visoko našiti žepi na zadnjici slednjo vizualno ‘dvignejo’. Instanten lifting učinek je zagotovljen!

https://www.instagram.com/p/By99zfnJ1mE/

# Obledel oz. pobeljen jeans je izvrsten izbor za ženske, ki imajo močnejši zgornji del postave, spodaj pa so vitkejše

https://www.instagram.com/p/Bz9bsFSlG_V/

# Bonus nasvet za ženske s polnejšo postavo preizkusite modele s širše krojenimi hlačnicami, posebej v delu pod koleni, saj to na pogled ‘izenači’ oz. uravnovesi postavo od bokov navzdol. Prav tako se brez skrbi odločite za kavbojke z visokim pasom, ki prikrijejo marsikatero nepopolnost na telesu.

https://www.instagram.com/p/BzlTURCl2yO/

Tako dosežete, da bo vaša zadnjica videti manjša in boki ožji. Ženske z oblinami naj se odločijo za temen jeans, ki pomaga k vitkejšemu videzu in ‘odvzame’ nekaj kilogramov. Model kavbojk naj bo ravno krojen ali malce ožji v spodnjem delu.

https://www.instagram.com/p/BzlTURCl2yO/

# Kavbojke z nizkim pasom so odlična izbira za vse normalno oziroma povprečno grajene ženske, ki pa imajo malce večjo zadnjico

# Dekleta drobne oziroma nizke postave

Ženskam, ki so nižje postave, načeloma lepše pristojijo tudi kavbojke z nižjim pasom. Če ste vitke in imate daljše noge, si lahko privoščite katerikoli model kavbojk in brez skrbi nosite tudi retro modele z zvonasto krojenimi hlačnicami. Če imate bolj deško obliko postave, so za vas primerne kavbojke s srednje visokim pasom, ki postavo naredijo bolj ženstveno

# Hruškast tip postave

Če imate postavo v obliki hruške, torej ožja ramena in poudarjene boke, izbirajte med modeli jeansa s širše krojenimi hlačnicami. Kavbojke naj imajo nižji pas in trapezasto krojene hlačnice.

Foto: Instagram

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close