Style nasvet: Kako se ličijo okoli oči dame 50 +

17. marec 2020

Style nasvet: Kako se ličijo okoli oči dame 50 +

17. marec 2020

Koža okoli oči se najhitreje postara, prve gubice so vidne ravno tam, vendar zaradi tega ni nobenega razloga, da se prenehati ličiti okoli oči.

Tako kot z leti prilagajate način oblačenja, morate prilagoditi tudi način ličenja.

Strokovnjaki so dali svoje nasvete, kako se ličiti, če imate okoli oči gubice.

Navlažite kožo

»Dober make-up se začne z dobro nego kože,«

je povedala znana vizažistka Mandy Bric. Zdrava in navlažena koža je ključni korak za lepo nanašanje ličil, še posebej, ko se koža stara, kar pomeni, da potrebuje več vlage. Pred ličenjem na predel okoli oči obvezno nanesite vlažilno kremo.

»Utrdite« senčke, da se ne razmažejo

»Ko se staramo, so naše veke nagnjene k povešenosti in so nagrbančene, kar otežuje nanašanje ličil. Pogosto se bodo senčke nabrale le v gubah, na preostali veki pa jih ne bo. Zaradi tega je zlato pravilo, da moramo na senčke nanesti primer. Tako se bomo izognili temu, da se bo senčka razmazala,«

trdi Janice Triziono.

Preskočite puder in senčke v prahu

Puder in senčke v prahu se kopičijo v očesnih gubah, zato e jim izogibajte. Namesto senčk v prahu, obvezno uporabljajte kremaste. Dobra kremna senčka bo še dodatno vlažila najbolj občutljivi del obraza in bo tudi lepo videti.

Barve senčk

Strokovnjaki pravijo, da pri barvah ni prav nobenih omejitev, vendar so mehkejše barve, bledo rjave, in nežno rožnate idealne za starejše dame, saj so oči videti širše in svetlejše.

Ustvarite videz bolj odprtih oči

Pri tem vam lahko pomagata dober eyeliner in maskara, ki sta pravi svetinji za videz večjih oči. Za mehkejši videz pa uporabite kremne svinčnike za oči. Dobra maskara vam lahko spremeni življenje, pravijo vizažisti.

Zapomnite si, da staranje še ne pomeni, da se morate nehati ličiti, le prilagodite jih letom.

Foto: Getty

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close