Suho čiščenje obraza je nov trend za težavno kožo!

25. maj 2023

Suho čiščenje obraza je nov trend za težavno kožo!

25. maj 2023
Foto: Pexels

Suho čiščenje obraza je metoda čiščenja, za katero mnogi TikTokerji pravijo, da je njihov obraz spremenila na bolje. Za kaj gre in ali res pomaga?

Potem ko nas je TikTik poučil o vseh prednostih vbrizgavanja botoksa v trapezne mišice, gre to družbeno omrežje z lepotnimi nasveti še dlje. Tokrat gre za našo rutino nege obraza, natančneje za prvi korak rutine: čiščenje. TikTok ima novo metodo, ki bi lahko nekaterim zelo koristila. Kaj morate o njej vedeti?

Kaj je suho čiščenje obraza?

Gre za tehniko čiščenja obraza, ki ne vključuje uporabe vode. Namesto da si zmočite obraz pred nanosom običajnega čistila za obraz, izdelek vtrite neposredno na suho kožo, preden ga sperete.

@beautyjunkymonkey Dry cleansing, great trick for all skin types, especially oily acne prone skin. #skincaretips #skincaretiktok #skincaretiktokers #oilyskincare #skincareover35 #skincareover55 #skincareover45 #fypシ #skincareover60 #glowingskin #firmskin #acneskincare #acneskin @Scortezz Beauty ♬ Aesthetic – Tollan Kim

TikTokerji, ki so preizkusili to metodo, trdijo, da se je videz njihove kože na obrazu spremenil na bolje in da ta rutina pomaga očistiti pore in zmanjšati nastajanje sebuma, zahvaljujoč nerazredčeni koncentraciji aktivnih sestavin v čistilu, ki lahko prodrejo globlje v kožo.

@thatkaitysmith Its giving double cleanse without actually double cleansing #acne #facerealityskincare #gentlecleanser @facerealityskincare ♬ Big Boys – cshsznxo!

Ali res pomaga?

Ja in ne. Učinkovitost te metode je odvisna od vrste čistila, ki ga uporabljate. Joshua Zeichner, direktor kozmetičnih raziskav v dermatologiji v bolnišnici Mount Sinai, je za Byrdie povedal, da se čistilne pene in geli ne smejo uporabljati brez vode.

“Namenjene so za uporabo v majhnih količinah z vodo. Uporaba velikih nerazredčenih količin lahko povzroči draženje in suhost ter poškoduje kožno pregrado. Ta metoda tudi ne deluje z uporabo običajnega mila,” pojasnjuje dr. Zeichner.

@loanvu_uk How to use oil cleanser ( follow dry cleansing method ) #oilcleanser #doublecleansing #doublecleanse #cleansingoil #faceoilcleanser #oilcleanser #cerave @CeraVe @#ceravefoamingoilcleanser #tipsdoublecleansing ♬ original sound – LoanVu_uk

Po drugi strani pa obstajajo načini za suho čiščenje obraza, za čistejše pore, ne da bi pri tem poškodovali svojo polt. Olja za čiščenje obraza se nanesejo na suho kožo in delujejo kot vakuum v vaši koži ter globoko očistijo, ne da bi poškodovali kožno pregrado, svetuje dr. Zeichner.

Za suho metodo pa lahko uporabite tudi losjone za čiščenje obraza, balzame, kreme, pa tudi micelarno vodo. “Čistila brez lipidov lahko nanesete na kožo, vtrete v predele, ki jih je treba očistiti, in nato obrišete brez vode. Zasnovani so tako, da pustijo na obrazu vlažilni film,” še pravi dr. Zeichner.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close