Kaja Flisar / 15. september 2022

Suknjič s perjem – za svečane priložnosti in vsakodnevne kombinacije

Oblačila s perjem preprosto ne ostanejo neopažena in če spadate med tiste, ki so radi v središču pozornosti, potem vam je ta trend pisan na kožo!

Ob besedi perje najprej pomislimo na Velikega Gatsbyja in modo dvajsetih let prejšnjega stoletja, ko sta vladala eleganca in glamur. In prav slednja bosta zaznamovala to jesen!

Perje so v svoje kolekcije že vnesle najbolj znane modne hiše, kot so Valentino, Gucci, Bottega Veneta in številne druge.

Foto: IMAXtree

Foto: IMAXtree

Perje je sicer na rdečih preprogah prisotno že zelo dolgo, v ulični modi pa se je razširilo šele v začetku letošnjega leta. To jesen so najbolj priljubljeni suknjiči s perjem na rokavih, ki so odlična izbira za sezono svečanih dogodkov, ki je pred vrati.

Za bolj ležeren videz lahko živobarven suknjič s perjem kombinirate s kavbojkami in balerinkami, kot sta to naredili vplivnici Laura Vanessa in Danielle Bernstein, če želite ustvariti ekstremno eleganten in čist videz, pa se odločite za črn ali bel suknjič, h kateremu obujete visoke pete in za piko na i dodate rdečo šminko. Modni navdih naj vam bosta Aimee Song in naša Nina Retar.

Instagram @lauravanessa_w

Instagram @weworewhat

Instagram @ninaretar

Instagram @aimeesong

Če suknjič nikakor ni v vašem slogu, se lahko odločite tudi za oblekice z dodatkom perja. Navdih lahko poiščete pri priljubljeni nemški modni vplivnici Leonie Hanne, ki je za obisk newyorškega tedna mode oblekla živahno modro pernato obleko ali pri njeni kolegici Tamari Kalinić, ki ji je konkurenco delala v daljši, zeleni različici.

Instagram @tamara

Instagram @leoniehanne

Vam je kombinacija živahnih barv in perja preveč vpadljiva? Odločite se za dolgo, črno obleko, ki bo odlična izbira za najbolj svečane dogodke!

Instagram @ivana.pirizovich

Instagram @izakova

Najbolj preprosta (če je to pri perju sploh mogoče) kombinacija pa je pernata majica, ki jo lahko oblečete na široke hlače in superge.

Instagram @lauravanessa_w

Za vas smo poiskali nekaj kosov iz aktualne Zarine ponudbe. Kateri vam je najljubši?

Mondi navdih

Želite še več modnega navdiha? Odkrijte 6 trendov iz 90. let, ki so aktualni še danes!

Avtor
Piše

Kaja Flisar

New Report

Close