Super stil: kimono in kavbojke v trendi kombinaciji

09. april 2019

Super stil: kimono in kavbojke v trendi kombinaciji

09. april 2019

Imate v omari že par kavbojk, ki vam pristaja kot ulit? Če iščete nov in zanimiv način, kako jeans stilirati v modno podobo, vam predlagamo, da si to pomlad zraven omislite lep kimono!

Kavbojke so osnovni kos oblačila, ki se lepo prilega k vsemu, k modnemu kosu, ki ga navdihuje starodavna japonska tradicija, pa še posebej! Cvetlični, enobarvni ali vzorčasti kimoni, ležerno spuščeni ob telesu ali bolj formalno prepasani – pravzaprav si težko predstavljamo bolj eleganten in obenem trendi kos za pomlad.

Celo, če bi ga nosile na enak način, kot so ga pred tisočletjem japonske gospe s cesarskega dvora, bi bil še vedno enako zanimiv, toda kimono, ki je tudi leta 2019 še vedno v središču modne pozornosti, je dandanes ženskam na voljo v najrazličnejših sodobnih izvedbah.

Lahko je različnih dolžin, včasih ga krasijo nenavadni potiski oziroma ‘print’ in živahne resice, zdi pa se, da ga imajo fashioniste še posebej rade, ko je v maksi dolžini, saj kot tak omogoča največ zanimivih stilskih kombinacij.

V ležerni maksi izvedbi deluje zračno in lahkotno kot puhasto ptičje perje, s tem pa tvori najlepši kontrast h kavbojkam, ki so izdelane iz bolj grobe in trpežne tkanine. Če ste ljubiteljica boho sloga, potem bo kombinacija kimona in kavbojk za vas najbolj primerna.

Kimono vsekakor ni več ‘rezerviran’ izključno za glasbene festivale, ampak je outfit, ki ‘zažiga’ tudi na mestnih ulicah. Kavbojke ravnega kroja, navadna T-majica in trendovski kimono ustvarjajo najlepšo kombinacijo.

Seveda pa lahko kimono kombinirate po želji tudi z drugimi kosi oblačil, npr. na mini obleko ali na kratke hlače in tako dosežete ‘hipi’ videz 70. let minulega stoletja. Kaj pa bi zraven obule?

Po videnem sodeč (če so nam za vzor znane Instagramerke z zgornjih slik), lahko h kombinaciji obujemo nizke kavbojske škornje, platnene športne copate, mokasine, sandale, natikače, zadaj ali spredaj odprto obutev in celo salonarje z višjo oziroma nižjo peto.

Izbira je vaša, kimono pa naj v vsakem primeru najde pot v vašo garderobno omaro, saj vam te modne naložbe ne bo nikoli žal.

D. S.

Foto: Instagram, Designers Outfits Collection

Style. Več novic

New Report

Close