Svet je obnorela shujševalna dieta s sokom iz zelene!

25. februar 2019

Svet je obnorela shujševalna dieta s sokom iz zelene!

25. februar 2019

Tudi dvomljivce mora prepričati dejstvo, da je zelena, ki jo zlahka gojimo na domačem vrtu, uporabljamo pa predvsem pri kuhanju, bogata z vitamini A, K,E,C in B ter očisti organizem

Ko želimo shujšati, izgubiti odvečne kilograme ali preiti na dieto, ki ima dolgoročen učinek, moramo v enačbo vključiti redno telesno vadbo in zdravo prehrano, ki sta osnovni postavki, da svojega duha in telo pripeljemo do stanja ravnovesja, s katerim bomo zadovoljni.

Pri izgubi kilogramov ne gre samo za vizualni vidik, pač pa za notranje dobro počutje, ki mu pravijo healthness, kar naj bi bila kombinacija fit počutja, wellnessa in zdravja (po angleško health). Tudi uživanje zdravih in osvežujočih, z vitamini in minerali bogatih napitkov, je sestavni del tega.

Ti napitki imajo namreč nalogo pospešiti prebavo in presnovni metabolizem ter dolgoročno zagotavljajo izgubo odvečnih kilogramov. Dieta s sokom iz zelene je obnorela svet že do te mere, da se pojavljajo tako njeni zagovorniki kot nasprotniki, oziroma se že pišejo članki v slogu, če ima nemara redno pitje soka iz zelene tudi negativne posledice.

Naj bo tako ali drugače, celo dvomljivce mora prepričati dejstvo, da je zelena, ta zdravilna rastlina, ki jo zlahka gojimo na domačem vrtu ali kupimo v vsaki trgovini, uporabljamo pa jo predvsem pri kuhanju, bogata z vitamini A, K, E, C in B ter zelo učinkovito očisti organizem ‘od znotraj’.

Pitje soka iz zelene deluje torej kot detox in ima močan diuretični učinek, torej čisti ledvice strupov, pomaga pa ublažiti tudi bakterijske infekcije sečnih poti. Kar se tiče hujšanja, sok iz zelene pospeši prebavo in vsebuje pomembne vlaknine ter vodo, kar pomaga izločati zastale tekočine v telesu (sindrom, ki ga poznamo kot otečenost nog in zabuhlost).

Kako izbrati najboljšo zeleno? Idealna je taka iz organske pridelave ali kar z domačega vrta. Izberite rastlino z daljšim steblom, potem pa pripravite sok. Zelena vsekakor ni sama po sebi najbolj okusno živilo, kar lahko spremenite z dodatki soku.

Prvi korak pri pripravi soka je, da ogulite liste oprane zelene in koren narežete na koščke, vse skupaj pa vržete v mešalnik (blender). Če je treba, dodajte vodo. Da popravite okus, vmešajte še koren ali kumarico in na ta način ustvarite posebno kremast smoothie, ki sploh ni tako slabega okusa.

Sladokusci naj v sok dodajo še kokos v prahu. Mešanica kokosa, zelene, korenja in kumare je nadvse zdrava in hranljiva. Vseeno pa se skušajte privaditi na čisti sok iz zelene, ki vas bo navdušil s hitrimi in pozitivnimi rezultati. Osvežilni sok iz zelene lahko uvrstite v zdravo jutranjo rutino ali pa si ga pripravite za na pot v službo in popijete kasneje.

D. S.

Foto: Instagram, Know your Produce, Bustle, Healthinfo, StyleCraze, GoodFood, Bulletproof

Style. Več novic

New Report

Close