Svoj pepel lahko sedaj spremenite v kopel!

22. november 2021

Svoj pepel lahko sedaj spremenite v kopel!

22. november 2021
Avtor: Profimedia

Dandanes je že mnogo različnih načinov za unikaten pokop, od zelenih pogrebov do tega, da svoje ostanke spremenite v zemljo. A čeprav smo mislili, da smo videli že vse, je pogrebnica na TikToku presenetila z biorazgradljivo žaro.

Žara je pravzaprav velika bombica za kopel, ki se lahko uporabi za pogrebe ob morju.

Uporabnica @funeraldirector v videu odvije “ekosferno slano žaro”, ki je stoodstotno biorazgradljiva in se raztopi v manj kot petih minutah.

Najbolj presenetljivo pa je, da izgleda praktično kot vsaka bombica za kopel, ki jo dobite v drogeriji, razen, da je večja.

@funeraldirector07

#urn #ocean #biodegradable #cremation #oceanburial #burialatsea #ad #promotion #mortician #funeral #funeraldirector #vital #fyp

♬ Fancy Like – Walker Hayes

Podjetje Urns for water bural (žare za vodni pogreb) predstavlja mnoge primere ogromnih človeških bombic za kopel, od lotusa do žar z ljubezenskimi pismi.

Kar se tiče zakonov, so v Veliki Britaniji dokaj sprejemajoči v primerjavi z drugimi državami.

Posamezniki na primer ne potrebujejo dovoljenja, da lahko pepel svojih ljubljenih posujejo po morju. Glavni opciji sta iz čolna ali iz pomola.

Dokler ne dodate pepelu nobenih predmetov ali kemikalij, lahko pepel preprosto potresete, kakor si želite. Urns for Water trdijo, da se vse njihove žare v vodi raztopijo skoraj takoj, le solne potrebujejo malce dlje. Žara tako potone do dna, tam pa se raztopi in postane eno z morjem.

Avtor: Profimedia

Uporabniki TikToka so imeli mešana mnenja. A večini je bilo všeč, eden izmed uporabnikov je napisal: “Iskal sem način kako biti ekstra tudi v svoji smrt in mislim, da sem našel odgovor. Eno vprašanje: lahko dodam bleščice?”

Drugi pa je napisal: “V Lushu prihodnjo jesen, babica.”

Pomembno pa je dodati, da če kupite biorazgradljivo, je seveda ne smete zmočiti dokler je ne mislite odložiti v morje.

Nekateri pa so bili malce zaskrbljeni: “Nivo soli v naših morjih že tako narašča in postaja škodljivo za živali in ribe. Ne zdi se mi dobra ideja.”

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close