Ta darila morate vrniti bivšemu partnerju

09. julij 2021

Ta darila morate vrniti bivšemu partnerju

09. julij 2021

“Verjetno če neka punca razdre zaroko, mora potem vrniti prstan nazaj svojemu bivšemu zaročencu ali ga lahko obdrži? Kako pa je v neki drugi zvezi, kjer ni govora o zaroki in tudi manjši vrednosti darila?”

Če ste že kdaj bili v zvezi in ste imeli navado, da se s partnerjem ali partnerko obdarujete za rojstni dan, božič, valentinovo ali pa kar tako med letom, potem ste se pri razhodu gotovo vprašali: “Kaj z vsemi temi darili?” Želi fant nazaj svoj pulover, torbico in šminke, ki jih je podaril za rojstnodnevno darilo in fotoaparat, ki vam ga je kupil za božič? 

Kaj je vaše in kaj je njihovo?

Če zahtevate, da se vrnejo vse “vaše” stvari, potem morate pričakovati, da boste tudi vi vrnili “njihove”. Kaj je naše in kaj njihovo pa je včasih težko določiti, še posebej po dolgi zvezi, med katero se stvari nakupovali skupaj. Stvari, ki ste jih nakupili skupaj, si je najbolje razdeliti glede na to, kdo jih več uporablja ali komu več pomenijo. Pri tem je pomemben pogovor. 

Profimedia

Na forum Starševski čvek se je obrnil tudi fant, ki je dekletu med drugim podaril tudi več kot štiristo evrov drag telefon, ona pa ja plačala vezavo. Sprašuje se, ali jo lahko prosi, da mu telefon vrne. 

Komentatorji so menili, da se podarjenih stvari ne vrača. 

“Ko sem hodila v vrtec, smo si govorili: kar je dano, v zlato jamo zakopano.”

Komentatorka foruma

Pri tem pa še dodaja: “Če si kupil telefon in si ji ga posodil, ti ga bo gotovo vrnila. Če si ji ga pa podaril, pa beri prvi stavek (zgoraj).”

Določene stvari morajo nazaj …

Če je bilo darilo kos družinskega nakita, zaročni prstan, avto ali kaj podobno dragega, potem je dobro vprašati, ali si želi česa nazaj. Ne samo, da gre za dražje predmete, določen nakit in podobni predmeti imajo tudi močno čustveno in družinsko vrednost. 

Profimedia

Kdaj vrniti? 

Najbolje se je dogovoriti za izmenjavo v prvem mesecu ali dveh po razhodu. Tako ste imeli dovolj časa, da ugotovite, da je zveze nepreklicno konec, intenzivna čustva ob razhodu so se malo umirila. Če bi se za vračanje predmetov odločili kasneje, bi v resnici ponovno vstopili v življenje bivšega fanta ali punce, ko bi se ta ravno navadil, da nista več skupaj.

Style. Več novic

New Report

Close