Ta detajl Anno Sorokin izda, da je prevarantka!

01. november 2022

Ta detajl Anno Sorokin izda, da je prevarantka!

01. november 2022
Foto: Profimedia

Prevarantka, po kateri je bila posneta tudi Netflix serija, je uspela pretentati mnoge elitnike iz New Yorka.

Na prvi pogled, ko jo opazujemo, kako se sprehaja po Manhattnu, nihče ne pomisli, da gre za obsojeno prevarantko in lažno dedinjo Anno Sorokin. Popolnoma urejena in lepo oblečena je videti, kot da res sodi v visoko družbo.

Na videz brezhibno oblečeno damo pa je izdala zapestnica na gležnju, s katero je celo ponosno pozirala.

Na zaslišanju se je pojavila v elegantnih visokih petah, nad eno od njih pa je štrlela elektronska naprava, ki služi nadzoru njenega hišnega pripora in ki ves čas oddaja njeno lokacijo.

Ta 31-letna kriminalka je svetovno slavo dosegla po zaslugi Netflixove serije Inventing Anna, ki je bila nekoč velika uspešnica na platformi in je pripovedovala njeno skoraj neverjetno zgodbo.

Ustvarila je popolnoma novo osebo

Anna Delvey, plod Anne Sorokin, je bogata nemška dedinja, ki obožuje drago vino, zasebna letala in dizajnerska oblačila. Od leta 2013 do 2017 je živela v New Yorku in v tem času zagrešila številne goljufije.

Predstavljala se je kot bogata dedinja iz Nemčije in ogoljufala pripadnike newyorške elite, različne hotele in banke. Anna si je izmislila lažno organizacijo, ki deluje kot zasebni klub in umetniška fundacija ter uspela dobiti posojilo pri bankah v višini neverjetnih 40 milijonov dolarjev.

Foto: Profimedia

Prevare mlade Rusinje so bile povezane s številnimi žrtvami, od slavnega kitajskega zbiralca umetnin, ki ji je med beneškim bienalom plačeval lete in nastanitev, do bogatih prijateljev.

Med njimi je bila tudi Rachel DeLoache Williams, takrat urednica fotografije revije Vanity Fair, s katero se je odpravila na izlet v Marakeš. Sorokin jo je povabila na potovanje in obljubila, da bo pokrila vse stroške. Ko je osebje v luksuznem letovišču, kjer so bivali, povedalo, da ne morejo bremeniti njene kartice, je pretkana prevarantka prepričala svojo prijateljico, da plača račun z obljubo bančnega nakazila. Sami lahko ugibate, ali je bil ta denar povrnjen.

Začetek njenega konca

Po potovanju v Maroko se je njena mreža laži počasi začela razpletati. Aretirali so jo oktobra 2017 po večmesečni preiskavi okrožnega državnega tožilstva.

Obtožena je bila kaznivega dejanja tatvine, poskusa kaznivega dejanja tatvine in kraje storitev v povezavi z več bančnimi goljufijami, goljufivimi vlogami za posojila in neplačevanjem računov. Ocenjuje se, da je različne banke in hotele ogoljufala za več kot 200.000 dolarjev.

Aprila 2019 je bila spoznana za krivo v večini točk in obsojena na 4 do 12 let državnega zapora, 24.000 dolarjev denarne kazni in približno 199.000 dolarjev povračila.

Anna je bila februarja lani izpuščena iz zapora zaradi dobrega vedenja, potem ko je prestala le dve leti. Njena svoboda pa je bila kratka, saj jo je imigrantska služba že po šestih tednih odpeljala v pripor zaradi prekoračitve pogojev turističnega vizuma. Nato je v zaporu preživela dodatnih sedem mesecev.

“Mojo življenjsko zgodbo je povedalo toliko ljudi, vendar sem jaz edina, ki jo lahko resnično pove,” je prejšnji teden povedala za Daily Mail. V začetku oktobra je plačala varščino v višini 10.000 dolarjev in bila izpuščena iz zapora – nato pa se je preselila na Manhattan.

Zaslišanje o pogojnem izpustu pa je zanjo zelo pomembno, saj ji grozi izgon v Nemčijo, ker je prekoračila vizum.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close