Ta enostaven trik pomaga ublažiti glavobole in migrene

03. december 2023

Ta enostaven trik pomaga ublažiti glavobole in migrene

03. december 2023
Foto: Unsplash

Ta enostaven trik pomaga ublažiti glavobole in migrene

03. december 2023
Foto: Unsplash

Ne boste verjeli, ampak vse, kar potrebujete, je vroča voda!

Pitje dovolj tekočine in preprečevanje dehidracije je seveda pomembno, ampak to ni trik, katerega vam razkrivamo. Na TikToku se je namreč pojavilo kar nekaj posnetkov, ki razkrivajo, da je najboljše in najenostavneje zmanjšati migrenske glavobole, če namočite stopala v vročo vodo.

Metodo v enem izmed posnetkov potrjuje tudi ameriški zdravnik Dr. Joe Whittington, ki mu na TikTok profilu @drjoe_md sledi več kot 1.7 milijonov ljudi.

Po njegovih besedah ta tehnika deluje, ker topla voda razširi žile, požene dotok krvi v stopala in s tem zmanjša pritisk v krvnih žilah v glavi. “Toplota pomaga tudi pri sproščanju napetih mišic, kar lahko pripomore k lajšanju glavobola. Čeprav ta metoda ne odpravlja osnovnega vzroka migrene, lahko začasno olajša simptome in je priljubljeno domače sredstvo, ki je za mnoge pomirjujoče in koristno,” je zapisal na svojem Instagram profilu.

Poleg razširjanja žil in sproščanja mišic, izpostavlja še dva morebitna vzroka za zmanjšanje glavobolov ob migrenah. Eden izmed teh je dejstvo, da vroča voda zmanjšuje zaznavanje bolečine v telesu, kot četrti razlog pa navaja placebo učinek. Če mislite, da delate nekaj za zmanjšanje glavobola, se ta tudi v resnici lahko zmanjša.

Komentarji pod njegovo objavo so različni, nekateri potrjujejo njegovo tezo, spet drugi so trik preizkusili, a niso opazili nobenega učinka. Nekateri kot možne rešitve navajajo dieto ali pa uporabo hladnih obkladkov na vratu. Glede na to, da se telesa različno odzovejo na različne tehnike, je najbolje, da trik sami preizkusite in preverite, ali bo zmanjšal tudi vaše glavobole.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close