Ta film je posnet po resničnih dogodkih!

17. november 2021

Ta film je posnet po resničnih dogodkih!

17. november 2021
Avtor: Profimedia

Film, ki prihaja v kinematografe 25. novembra, že dviguje prah s svojo šokantno resnično zgodbo o eni izmed najbolj znanih modnih hiš.

Na filmska platna prihaja film o Patriziji Reggani, ženi Maurizija Gucci z naslovom Hiša Gucci. Zgodba pa je že samo s svojim napovednikom dvignila veliko prahu in zanimanja.

Vlogo žene znanega modnega oblikovalca je odigrala Lady Gaga, ki so mnogi pohvalili. Njenega moža Maurizija je odigral Adam Driver, v vlogah pa so tudi drugi znani igralci kot je Salma Hayek, Al Pacino in Jared Leto.

Kdo sta Patrizia Reggiani in Maurizio Gucci?

Zgodba, ki je posneta po resničnih dogodkih, sledi Mauriziu Gucciju, vnuku ustanovitelja Hiše Gucci, Gucciu Gucci in Patriziji Reggiani priljubljeni italijanki in hčerki tovornega mogotca. Spoznala sta se na zabavi v Milanu in se leta 1972 pri 24-ih letih poročila.

Več kot desetletje je par živel v popolni sreči in luksuzu, zaradi tega pa sta bila tudi zelo priljubljena v italijanskih medijih. Ko sta obiskovala druge države pa sta se vozila v avtomobilu z registrsko tablico, na kateri je pisalo ”Maurizia” – skupek njunih imen.

Leta 1983 pa je njun zakon utrpel hud udarec, ko je Maurizijev oče umrl in prepustil sinu 50 odstotkov lastništva, s čimer je sin postal direktor družinskega podjetja Gucci. Patrizia pa z moževimi slabimi poslovnimi odločitvami ni bila zadovoljna.

Z leti je Maurizio podjetje stal milijone, leta 1985 pa je svojo ženo zapustil. Šele po devetih letih je Patrizia dobila ločitveno poravnavo, s katero bi dobila milijon dolarjev na leto, vendar je še vedno javno prezirala svojega moža.

Za Forbes je takrat povedala: “Pred kratkim me je vprašal, če vem, zakaj je najin zakon propadel. ‘Ker si mislila, da si ti predsednik ampak tu je le en predsednik’.”

Kako je Maurizio umrl?

Ta zgodba pa je za javnost tako zanimiva, ker je bil 27. marca 1997 Maurizio ubit na stopnicah svoje pisarne. Tragedija je bila označena za naročen umor, saj je bila to žrtev visokega profila.

Kljub temu, da je Patrizia leta v javnosti svojo vpletenost zanikala in zatrjevala, da ona svojega bivšega moža ni zmožna ubiti, je policija po dveh letih dobila anonimen namig o njeni vpletenosti.

Januarja 1997 so jo aretirali zaradi umora in jo obsodili na 29 let zapora. Oktobra leta 2016 so jo po 18 odsluženih letih zaradi lepega obnašanja izpustili. Odtlej živi v Milanu, kjer jo večkrat vidijo s svojo papigo na rami.

Družina Gucci ne odobrava filma

Preživeli Maurizijevi družinski člani niso zadovoljni s filmom. Maurizijeva sestrična pravi, da so razočarani. “Kradejo identiteto moje družine za dobiček, da povečajo prihodke Hollywoodu. Naša družina ima identiteto, zasebnost. Lahko govorimo o vsem, a obstaja neka meja, ki je ne prestopimo.”

Prav tako pa je dodala, da je izbira Jareda Leta za vlogo Paola Guccija grozna, enako meni o Al Pacinu. Dodala je: “Moj dedek je bil postaven moški. Tako kot vsi Guccijevi je bil visok, modrook in eleganten,” je povedala. “Igra ga Al Pacino, ki že tako ni visok, na slikah pa je debel, majhen in z zalizci. Grdo in sramotno, sploh mu ni podoben.”

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close