Ta hrvaški hotel je središče dogajanja v adventnem Zagrebu

26. november 2022

Ta hrvaški hotel je središče dogajanja v adventnem Zagrebu

26. november 2022
Foto: Arhiv hotela Esplanade

Številni dogodki, čarobna praznična ponudba, novi sezonski meniji in glamurozno silvestrovanje s fenomenalno gastronomsko kuliso, je nekaj, kar preprosto morate doživeti.

Večkrat nagrajeni in priljubljeni advent v Zagrebu, ki ga je CNN nedavno razglasil za enega najboljših na svetu za leto 2022, se vrača v polnem sijaju, legendarni hotel Esplanade pa je popolna lokacija za bivanje v Zagrebu v tem “najčudovitejšem času leta”.

Foto: Arhiv hotela Esplanade
Foto: Arhiv hotela Esplanade

Odlična stran bivanja v tem priljubljenem hotelu je tudi ta, da vam za to, da bi doživeli najboljši in najbolj razburljiv del adventa v Zagrebu, sploh ni treba zapustiti hotela.

Piko na i mu zagotovo daje čudovita Oleandrova terasa, ki jo je znani hrvaški pisatelj Miroslav Krleža nekoč označil za kraj, kjer se konča Balkan in začne Evropa.

Foto: Sandro Sklepić
Foto: Sandro Sklepić

Že drugo leto zapored pa je hotel ponovno prizorišče uveljavljene zagrebške adventne manifestacije – FOOLING AROUNG by Fuliranje.

Dogajanje se prične že to soboto, 26. novembra in traja do 1. januarja 2023 ter prinaša vrhunski glasbeni program.

Foto: Sandro Sklepić

Za gastronomske užitke skrbijo sami mojstri

Celotno dogajanje pa vrhunsko zaokroža gastronomska ponudba toplih koktajlov in ulične hrane v Esplanadini hiški.

Ana Grgić Tomić, nosilka zelene Michelinove zvezdice za Zinfandel’s, letos že drugič zapored nastopa na ulični sceni s svojo kreativno kolekcijo jedi: izstopajo topli gnudi z bučno in bučno kremo, med z drobljencem bučnih semen, ocvrti repki rdečih kozic v kadaifu s kimčijem in kremo iz sladkega krompirja, hrustljavi kroketi v kombinaciji s polenovko in sušenimi paradižniki ter svinjska pleča z domačim temnim pivom in čilijem BBQ omaka. Tu pa so še močno priljubljeni Esplanadini štruklji, pečena v fini smetani.

Ana Grgić Tomić (Foto: Sandro Sklepić)

Esplanadina glavna slaščičarska mojstrica in trikratna slaščičarska šampionka Mirjana Špoljar pa tokrat za obiskovalce pripravlja dišeče kremšnite s hrustljavimi piškoti speculaas in topel puding iz kruha in masla z lešniki in čokolado z vanilijevo kremo.

Foto: Lili Bašić
Foto: Lili Bašić

Pod tople napitke, kot so gin z dodatkom ingverja in medu, božični punč z okusoma cimeta in ruma ter zanimiv gozdni koktajl z dodatkom buč, kostanja in jurčkov, pa se podpisuje slavni koktajl mojster Vjenceslav Madić Kishoni.

Foto: Arhiv hotela Esplanade

Hotel Esplanade je svojevrstna atrakcija Zagreba, ikona hotelirstva in eden najboljših hotelov v regiji, ki se lahko pohvali s številnimi svetovnimi nagradami. Že vse od nastanka leta 1925 je uveljavljen kot središče družabnega življenja v mestu in destinacija za prave hedoniste.

V svetu je prepoznaven po svojem šarmu in luksuznem hotelirstvu, ki je privabil že številne znane ljudi, med njimi kralj Karel III., princesa Anna, Emmanuel Macron, Hillary Clinton, Shakira, Bono Vox, Tony Blair, Enrique Iglesias, Kylie Minogue in številni drugi, ki so Zagreb doživeli skozi edinstveno vzdušje hotela Esplanade.

Style. Več novic

New Report

Close