Ta jedilnik je odlična priložnost za obisk pravljične restavracije v Zagrebu!

06. februar 2022

Ta jedilnik je odlična priložnost za obisk pravljične restavracije v Zagrebu!

06. februar 2022
Foto: Arhiv hotela Esplanade

Če se med obiskom hrvaške prestolnice še niste ustavili v pravljični restavraciji Zinfandel’s, je zimski jedilnik chefinje Ane Grgić Tomić najboljši možen izgovor.

Restavracija Zinfandel’s, ki se nahaja v hotelu Esplanade Zagreb, je impresiven in eleganten prostor, kjer se v edinstvenem art deco vzdušju združujejo vrhunske lokalne sestavine in okusi iz vsega sveta.

Vodilna sila restavracije je Ana Grgić Tomić, ki vsako sezono poskrbi za največje gurmanske užitke, in zima ni nobena izjema.

Tokrat se je po navdihu najbolj mrzle sezone v letu poigrala z najboljšimi živili, s katerimi se lahko pocrkljamo v tem letnem času. V jedi je mojstrsko vpletla lisičke, divjačino, polže, peso, buče, zimske tartufe, kutine in pomaranče, s čimer je ustvarila pravo gurmansko doživetje, z lastnim specifičnim podpisom.

Za piko na i je dodala še s kostanjevo kremo, prekajene školjke, žafranov biskvit in žele iz konjaka, s čimer je cenjena chefinja zaokrožila svojo najnovejšo božansko simfonijo.

Foto: Goran Jakuš
Foto: Mario Kučera
Foto: Mario Kučera

Na jedilniku ne manjkajo zveste klasike

Sicer pa na jedilniku ostajajo zveste Zinfandelove klasike, kot so ročno narezan tatarski biftek, pripravljen iz najboljših kosov mesa in izbranih začimb, divji brancin, pečen v soli, istrski fuži s tartufi, cezarjeva solata in kultni štruklji Esplanade, pečeni v kremni smetani, ki jih ponujajo tudi v brezglutenski različici.

Ne manjkajo niti njihove prepoznavne sladice, ki jih edinstvene delajo domača koruza in mak, grozdni mousse s panakoto iz rožne vode, ajdov mille-feuille v arašidovi kremi s tonka mousseom in sočno karamelizirano kutino ter yuzua z limeto. Vse to dopolnjuje Anino zimsko zgodbo.

Zinfandelova vinska karta je osvežena z nekaj novimi zanimivimi etiketami vin, šampanjcev in desertnih vin iz Hrvaške in celega sveta.

Foto: Arhiv hotela Esplanade

Kulinarično izkušnjo dopolni čarobna terasa restavracije s pogledom na Zagreb, pravi Stjepan Okun, predstavnik restavracije. Ravno zato Zinfandel’s opisuje kot kraj “izjemne dekadence, kamor se gostje vedno z veseljem vračajo.”

Restavracija, ki so jo že prej uvrščali v sam vrh domače gastro scene, je pred kratkim prejela še Michelinovo priznanje in prvo zeleno zvezdico.

Foto: Arhiv hotela Esplanade
Foto: Arhiv hotela Esplanade
Foto: Arhiv hotela Esplanade

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close