Ta nevesta je poročno obleko popeljala na pot po svetu!

“Življenje je prekratko, da bi ženska nosila poročno obleko samo enkrat in da bi človek ves čas visel na enem mestu,” sta dejala zakonca Aust in obredla že 33 držav.

Časi, ko so mlade in malo manj mlade neveste kupile tisto ‘edino’ pravo obleko za nasjrečnejši dan in jo potem samo še z obžalovanjem gledale do konca življenja, so minili. Najprej zato, ker so ločitve v porastu in se marsikatera poroči (ne glede na razlog) tudi drugič ali celo tretjič.

Poleg tega se neveste vse pogosteje odločijo za poročno obleko, ki se jo da nositi še ob drugi svečani priliki. Vse več bodočih nevest si obleko najraje sposodi v poročnih studiih in butikih. Le kdo ima toliko denarja, da bi ga metal stran za razkošno obleko, ki bo na telesu manj kot 24 ur v vsem življenju?

Pariz
Dubaj

Potem so med nami še posebni primeri, kot je 27-letna Zoe, ki se je poročila s tri leta mlajšim izbrancem Nickom Austom. Mladi par iz ameriškega New Jerseya se je zaročil leta 2016 in poročil leto kasneje, do sedaj pa sta predana svetovna popotnika, katerih Instagram profil lahko spremljate tukaj, s poročno obleko obredla že 33 držav.

https://www.instagram.com/p/BnuOicbHSdD/
https://www.instagram.com/p/BhgJqK_n_XF/
https://www.instagram.com/p/Bm9ns0JnWDi/

“Življenje je prekratko, da bi ženska nosila poročno obleko samo enkrat in obenem je prekratko, da bi človek ves čas visel na enem samem mestu,”

je dejala Zoe in kot sta si za šalo obljubila z Nickom, ko sta bila še na prvem zmenku, sta idejo o potovanju ter o tem, da spakirata v kovčke še njeno poročno obleko, kasneje kot zakonca začela uresničevati.

Šrilanka
Mikonos

Nick je za vsak primer v kovček dodal še zgornji del svojega poročnega smokinga in njuna avantura v družbi poročnih oblačil se je lahko začela s Tajsko leta 2018.

“Upava, da bodo najine fotografije ljudi navdihnile, da raziščejo nove kotičke sveta, preizkusijo nove hobije in uresničijo sanje, ki so jih vselej nosili v sebi,”

sta še povedala mlada Američana, ki sta na svojem Insta profilu @marrymeintravel zbrala že zavidljivo število sledilcev, pustila redno službo in postala potovalna blogerja.

Veliki kitajski zid
Kyoto, Japonska
Capetown, Južna Afrika

Poročna obleka neveste Zoe – in kajpak tudi rdeči žametni smoking, ki ga je Nick nosil na njun njalepši dan – sta do sedaj obredla že najlepša mesta na svetu in rajske kotičke sveta ter bila celo na Velikem kitajskem zidu! No, pa tudi v Dubrovniku sta bila in v črnogorskem Kotorju, le še na Bled ali v Piran in seveda v ‘najlepše mesto na svetu’ ju Slovenci nismo zvabili. Ju bomo prepričali, da Slovenijo dodata na svoj popotniški zemljevid?

D. S.

Foto: Instagram, CATERS, StoryTender

New Report

Close