Ta vikend lahko v Mariboru poizkusite čokoladne burgerje in čokoladno pivo

23. marec 2023

Ta vikend lahko v Mariboru poizkusite čokoladne burgerje in čokoladno pivo

23. marec 2023
Foto: Čili in Čokolada

Ta konec tedna boste na svoj račun prišli vsi ljubitelji čokolade in čilija. V Mariboru se bo namreč odvil že 4. Festival Čili in Čokolada.

Dogodek, ki v štajersko prestolnico privablja vedno več ljudi, je nastal na pobudo ljubiteljev čilija, ki so želeli imeti festival, namenjen samo njim. Na njem se bo letos predstavilo več kot 30 ponudnikov, ki bodo obiskovalce vabili s slastnimi in precej nevsakdanjimi izdelki iz čilija in čokolade.

“Poskusili boste lahko čokoladne pice, čokoladne burgerje in celo čokoladno pivo,” razlaga organizator dogodka Mitja Špes.

Za prave “čilijaše” bo na voljo delavnica s sadikami čilija, kjer se boste lahko naučili, kako se pravilno pripravi in posadi čili in kako se izdela končne produkte, kot sta čilijeva omaka ali marmelada.

Foto: Špela Stajnko

Najbolj odmevno je vsekakor tekmovanje v jedi pekočih perutničk. “Tekmovalci dobijo štiri zares pekoče perutničke in tisti, ki jih prvi poje, je zmagovalec,” razloži Špes in doda, da se bodo v posebnem tekmovanju lahko preizkusili tudi izdelovalci čilijevih omak.

“Te bo ocenjevala posebna žirija znanih osebnosti, med katerimi bosta tudi 6Pack Čukur in Marko Soršak Soki.”

Za ženski del občinstva bo zanimivo tekmovanje v hitrostni jedi čokolade, ki pa ni tako enostavno, kot je slišati. “Gre za 70-odstotno čokolado, ki zna biti kar naporna za požiranje.”

Foto: Čili in Čokolada

Če se vam to zdi prenaporno, se boste lahko posladkali pri čokoladni fontani, za osvežitev pa bodo na voljo tudi trendovske pijače s kombinacijami čokolade in čilija.

Foto: Čili in Čokolada

Dogodek bodo pospremili akustični koncerti, poskrbljeno pa bo tudi za najmlajše. Njim bo namenjena veveričkina vas, na voljo bodo animacije, poslikave obrazov in napihljiva igrala.

Festival je lani v sončni Maribor privabil med 12 in 14 tisoč ljudi, letos pa jih pričakujejo še več.

Festival Čili in Čokolada se bo odvil v petek, 24. in soboto, 25. marca na Trgu Leona Štuklja v Mariboru. Vstop je prost, festival pa lahko obiščete med 11. in 21. uro.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close