Tako Hajdi odgovarja mladim, ki ne vedo, kako je zaslovela

09. september 2022

Tako Hajdi odgovarja mladim, ki ne vedo, kako je zaslovela

09. september 2022
Foto: Saša Despot

Hajdi Korošec Jazbinšek je ena naših najuspešnejših vplivnic in podjetnic, ki je junija svoj posel razširila v prestolnico. A številni mladi sploh ne vedo, da ni zaslovela tako …

Hajdi Korošec Jazbinšek je že nekaj let lastnica uspešne trgovine z otroškimi izdelki Hajdi.si, skoraj sočasno pa je postala tudi ena najuspešnejših slovenskih vplivnic (trenutno ima preko 41 tisoč sledilcev).

Občinstvo si je nabrala predvsem s svojo izpiljeno modno žilico, ljubeznijo do življenja, pozitivno naravnanostjo in iskrenostjo.

Maljša generacija jo zato pozna predvsem takšno: vplivnico, ki objavlja dih jemajoče fotografije, igrive videe in zelo privlačne “reelse” (novost na Instagramu, brez katere uspeh na tem družbenem omrežju ni več tako zagotovljen).

Foto: Saša Despot

A generacija Z ne ve, da je Hajdi pravzaprav zaslovela že kot majhna deklica, ko je s pesmijo Naš kuža postala najuspešnejša otroška pevka v Sloveniji.

Z njo smo se pogovarjali med sprehodom po Ljubljani, kjer nam je razkrila več o tem, zakaj obožuje Ljubljano, kako komentira to, da je mlajši sploh ne poznajo kot pevko, izdala pa nam je tudi, zakaj jo vabijo predavati na fakultete.

S Hajdi smo seveda govorili tudi o modi, trendih in o tem, kje išče modni navdih. Vse podrobnosti najdete tukaj.

Kako je bilo zamenjati Celje za Ljubljano?

Pravzaprav še nisem zamenjala mest, saj še vedno živim v Celju, res pa je, da skoraj tri dni na teden preživim v Ljubljani.

Kje v Ljubljani najraje preživljaš poletje?

Ob Ljubljanici, na kakšnem dobrem koktajlu ali sladoledu. Obožujem pa tudi vinoteko Movia, kjer se rada pustim razvajati v toplem domačem okolju in kozarčku najboljših slovenskih vin in sirov, ki jih preprosto obožujem.

Kateri so tvoji najljubši kotički v prestolnici?

Ljubljana je res eno izmed najlepših mest, kar sem jih videla. Čisto, urejeno, arhitekturno zanimivo, kulinarično pestro in prijazno. Pogled mi zelo rad uide na grad, ki je res pravi biser, rada se sprehodim mimo tržnice, ker sem velika ljubiteljica narave, se rada sprehodim tudi po parku Tivoli, zelo oko jemajoči in čarobni so tudi mostovi – Most ljubezni, ki ga krasijo umetniški kipi in ključavnice polne ljubezni. Najlepši razgled pa seveda ponuja kavarna na vrhu Nebotičnika.

Foto: Saša Despot

Kaj obožuješ v Ljubljani?

V Ljubljani mi je všeč predvsem ta “vibe” v smislu dogajanja. Vedno najdeš kakšen koncert, predstavo, razstavo – skratka obseg dogajanja mi je res všeč. Ne samo za nas odrasle, pač pa tudi za otroke. Sama osebno v šoping centre zelo nerada zahajam, saj mi mesto ponudi neko drugo kemijo, ki jo lahko zaznavamo z vsemi čuti.

Všeč mi je tudi, kako zelo lepo je Ljubljana urejena in čista. To pravijo tudi vsi moji poslovni partnerji, ki jih obvezno popeljem vedno tudi po Ljubljani in so nad Slovenijo nasploh izjemno navdušeni.

Kaj je po tvojem mnenju največja razlika med Ljubljano in Celjem?

Oba mesta imata poseben “vibe” in energijo. Ljubljana je večja in v povezavi s tem je tudi dogajanje bolj pestro in naklonjeno različnim okusom. Res pa je, da je po drugi strani Celje veliko bolj butično in umirjeno. V Ljubljani mi je zelo všeč raznolikost v smislu kulinarike in tako lahko najdeš res ogromno specifičnih jedi, ki jih v Celju ni.

Imamo pa po drugi strani Marka Pavčnika, priznanega chefa, pa Galerijo Okusov. In v Celju si lahko zelo hitro povsod – za Savinjo, sprehod do drevesne hišice, vzameš kolo in že si na Šmartinskem jezeru, skratka, zelo je mobilno dostopno, za Ljubljano si moraš vzeti malo več časa, sploh v prometnih konicah.

Foto: Saša Despot

Se že imaš za Ljubljančanko, ali si zaprisežena Celjanka?

Jaz sem Celjanka, saj sem rojena v Celju in tukaj sem ustvarila tudi največ svojih spominov. Si pa zelo želim, da bi nekoč, ko bom velika, imela tudi kakšen svoj kotiček v Ljubljani in to prav v centru mesta, saj so mi dogajanje, ljudje in energija res zelo pri srcu.

Zadnja leta te Slovenci poznajo kot vplivnico, mlajša generacija pa niti ne ve, da si bila naša najuspešnejša otroška pevka. Kako komentiraš to?

Uau, a res? No, to pa je na nek način zelo zanimivo in veseli me, da etiketa otroške pevke ni vedno tista, ki prevladuje. Namreč, zanima me ogromno stvari in ko se nekaterih lotim, jih resnično rada dobro speljem. In veseli me, da je to tudi na drugih področjih – v tem primeru kot vplivnico.

Foto: Saša Despot

Družbena omrežja so resnično moja velika ljubezen in hobi in velikokrat rečem da sem kar hobiholik. Seveda je tukaj še podjetje Hajdi.si in velikokrat – za kar sem tudi zelo počaščena in z veseljem delim svoje znanje, napake in spoznanja – me povabijo tudi na predavanja na fakultetah, kjer se pogovarjamo o različnih stvareh.

Od organizacije skladišča, marketinga, vplivništva, vodenja podjetja, kadrov, … Pri svojih 43 letih sem kar nekaj izkusila in tako kot sama vedno rada poslušam nasvete starejših, z veseljem tudi sama mlajšim od sebe prikrajšam kakšen izziv.

Foto: Saša Despot

Kaj je zate Instagram?

Čudovit prostor, ki zbližuje ljudi. Želela bi si, da bi več ljudi videlo družbena omrežja tako kot jih jaz, žal pa so danes interesi nekaterih drugačni, še bolj žalostno pa je dejstvo, da se na omrežjih ustvarjajo razdori, nestrpnost in plehka komunikacija.

Osebno mislim, da je vse preveč sovražnega govora in da moramo vsi, vsak pri sebi razmisliti, v kakšnem svetu želimo živeti. Jaz vem, v kakšnem želim živeti, zato bom naredila vse, da bom družbena omrežja uporabljala v pozitivne namene.

Hajdi

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close