Tako je videti H&M jesen 2023: romantika, barok in neo-noir

31. avgust 2023

Tako je videti H&M jesen 2023: romantika, barok in neo-noir

31. avgust 2023
Foto: H&M

Za H&M jesen 2023 se barok sreča z neo-noirom, romantične, razkošne silhuete pa se mešajo z umetnim usnjem in denimom, ki ga navdihujejo videzi iz poznih devetdesetih let prejšnjega stoletja.

Močna ramena, ozki pasovi in podaljšane linije se pojavljajo med močnimi kostimi, dolgimi oblekami in izstopajočimi topi. Prosojne tkanine, čipke, detajli spodnjega perila in biserni okraski vsak kos povzdignejo do spektakularnosti, nevtralna barvna paleta črne, srebrne, zemeljskih tonov in bele barve pa ohranja prefinjen ton.

Potovanje H&M-ove kolekcije za jesen 2023 obsega romantiko baročne dobe, vendar je trdno zakoreninjeno v ‘tukaj in zdaj’ z ostro modernim pristopom. Dolge linije močnih kostimov in pajkic so v kontrastu z valovitim volumnom v naborkih, oversized topih z ovratnikom in širokimi kavbojkami.

Transparentnost je ključna, vzbuja čuten duh in uporablja podrobnosti spodnjega perila na nov način. V kombinaciji z gladkim umetnim usnjem ali okrasnimi detajli je videz poenostavljen in hkrati tudi razkošen.

Sodobna interpretacija romantike

“Naš glavni vir navdiha so bili vizualno osupljivi filmi. Kolekcija je elegantna mešanica zgodovinskih referenc, vendar je trdno zakoreninjena tukaj in zdaj z ostro modernim pristopom. To je naša sodobna interpretacija romantike,” pravi Eliana Masgalos, oblikovalka konceptov pri H&M.

Ključni kosi so hlačni kostimi, dolge obleke, maksi denim krila in okrašeni topi. Ženstvene podrobnosti, kot so biseri, pentlje in volančki, so združeni z modnimi dodatki in čevlji z žičnatimi in kovinskimi detajli. Romantičnost je podkrepljena z rahlo konjeniškim pridihom s škornji, pa tudi z denimom in puloverji s kapuco za malo popestritve z uličnim stilom.

Kolekcija bo predstavljena 14. septembra in bo na voljo v prodajalnah po vsem svetu in na hm.com.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close