Tako MOL odgovarja na očitke, da bodo v Ljubljani zasijale praznične luči

07. november 2022

Tako MOL odgovarja na očitke, da bodo v Ljubljani zasijale praznične luči

07. november 2022
Foto: Profimedia

Mestna občina Ljubljana (MOL) je sporočila točen datum prižiga prazničnih luči v prestolnici, a s tem naletela na nekaj kritik.

Medtem ko se nekateri veselijo prazničnega vzdušja, ki ga letos končno ne bo narekoval covid-19, pa se drugi pritožujejo nad prižigom prazničnih luči. Nekatera mesta, med njimi denimo Dunaj, so namreč sporočila, da bodo praznično okrasitev zaradi energetske krize omilili, zato se je podoben ukrep pričakoval tudi od slovenske prestolnice.

No, povsem brez prazničnih luči v Ljubljani ne bomo, saj se bodo te prižgale 25. novembra, se pa MOL vseeno pripravlja tudi na možnost, “da bodo prižgane le od popoldneva do noči, čez noč pa bodo ugasnjene,” so sporočili prek Facebooka.

Nanje so namreč začelele leteti kritike, da se bodo luči prižgale prezgodaj, nekateri pa so izpostavili tudi že omenjeno energetsko krizo.

Svetlobna veriga je dolga kar 50 kilometrov

Tema letošnje okrasitve je Splošni um – duh skupnosti, ki simbolizira moč skupnosti. Poleg 50 kilometrov dolge svetlobne verige bo Ljubljano krasilo tudi deset smrek in 79 “zelenih dreves” na Wolfovi, Čopovi, Stritarjevi in Trubarjevi ulici ter 850 skulptur in likov.

Letošnja svetlobna okrasitev bo prestolnico lepšala do 15. januarja.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close