Tako se boste vsak dan prebudile s fantastično frizuro!

25. januar 2018

Svetovno priznana lasna stilista sta razkrila nasvete, kako vstopimo v nov dan z brezhibno pričesko.

Mar ne bi bilo idealno, če bi se lahko vsako jutro zbudile z lasmi, ki so urejeni in tako rekoč z že narejeno frizuro? Sliši se nemogoče, ampak vodilni lasni stilisti in frizerji pravijo, da je ta cilj uresničljiv s pomočjo nekaj trikov.

Prvo in osnovno pravilo, ki ga morate spoštovati, je, da bombažno prevleko za blazino zamenjate s svileno ali satenasto. Tudi, če ste v posteljo legle s popolno fen frizuro, bo bombažna tkanina med spanjem pokvarila pričesko, saj bombaž vpija vlago in lase izsuši, zaradi česar postanejo grobega videza, pusti in krhki.

Običajna posteljnina prav tako povzroča trenje, zaradi česar se lasje cepijo, lomijo in celo izpadajo. Če ste se naveličale, da se vsako jutro prebujate z lasmi, ki jih ne morete ukrotiti, upoštevajte priporočila in nasvete vodilnih strokovnjakov za nego in lepoto las.

Vodilna lasna stilistka Justine Marjan skrbi za lase zvezdnikov, med njenimi klienti so tudi Kardashianovi, Mark Townsend pa sodeluje z največjimi modnimi revijami in ureja lase zvezdnic za prestižne naslovnice. Njune nasvete lahko strnemo v naslednjih nekaj točk.

# Skodrani lasje

Če želite imeti valovite kodre kot denimo Gisele Bündchen, vas bo naslednji nasvet navdušil. Vse, kar morate storiti, je, da na sveže oprane in posušene lase pred spanjem nanesete malo pene za ustvarjanje kodrov (po celotni dolžini las) in lase spletete v čvrsto kito.

# Zavidljiv volumen

Kako obdržati fantastičen volumen, s katerim pridete iz frizerskega salona po fen frizuri? To se velikorat sprašujemo, a ponovno – nasvet se sliši peprosto. Ne potrebujete niti ‘super fena’ oziroma sušilnika za lase, pač pa tri klasične navijalke srednje velikosti z ježki (take, na katere se lasje ‘primejo’).

Navijte lase po sredini glave in jih popršite z lakom za lahkotno utrjevanje las. S količino in nanosom ne pretiravajte. Ko se zbudite, preostale lase narahlo uvijte navznoter z okroglo ščetko za navijanje las, šele potem snemite navijalke in lase s prsti rahlo razmršite.

# Popolnoma ravni lasje

Oprane in posušene lase zlikajte z likalnikom za lase, potem pa jih spnite v nizek čop in zavijte v saten. Vaši lasje bodo tudi zjutraj ravni in brezhibni, morda boste potrebovale samo majhen popravek z likalnikom za lase, vsekakor pa vam bo ta trik prihranil dragocen jutranji čas.

 

Foto: Hair Style Hub, Instagram, YouTube, Khoobsurati, LiveAbout, Sazan

New Report

Close