Tako so se Bepopovke ob 20. obletnici smrti poklonile pokojnemu Nejcu

20. september 2022
Foto: Marko Delbello Ocepek

Danes mineva 20 let od smrti Nejca Erazma, člana skupine Bepop. Bepopovke so njemu v spomin objavile priredbo pesmi in videa ‘Moje sonce’, ki so ju posnele z Nejčevo sestro Evo Erazem.

Ko so se leta 2019 Ana, Alenka in Tinkara reaktivirale kot skupina Bepop, so ob prvem nastopu na Dolenjskem obiskale tudi družino nekdanjega člana skupine Nejca Erazma, ki se je pred drugo turnejo Popstars smrtno ponesrečil med vožnjo z motorjem.

Družina je s člani skupine ohranila stike, ob obisku pa je damam Nejčeva sestra Eva zaigrala in zapela pesem skupine Queen Bohemian Rhapsody. Navdušene nad njenim talentom so bile odločene, da bodo enkrat nekaj ustvarile skupaj.

Talent prevzela od svojega brata

Prva priložnost se je ponudila letos maja, na zabavi Popstars United v ljubljanski Cvetličarni, kjer so Bepopovke Evo pripeljale na oder kot gostjo presenečenja. Spremljala jih je na klaviaturah, skupaj so zapele zimzeleno pesem ‘Moje sonce’ in požele izjemen aplavz.

“Eva je velik talent, lepo poje in igra klavir. Ko nam je prvič zapela, smo obnemele in bile navdušene. Dobile smo idejo, da bi jo povabile k sodelovanju, da bi tudi zapela z nami na koncertu in tako je nastala ta verzija pesmi. Kljub mladosti je profesionalka, lepo je delati z njo, v njej pa vidimo tudi veliko podobnosti z Nejcem,” pravijo dame.

Foto: Marko Delbello Ocepek

Eva je zdaj stara točno toliko, kot je bil Nejc, ko je bil izbran v skupino – novembra bo dopolnila 18 let. Se pa z Nejcem nista nikoli srečala, saj se je rodila šele dve leti po njegovi smrti. Bepop pošiljajo novo verzijo pesmi v eter in splet ob 20-letnici Nejčeve smrti, v spomin nanj in na začetke skupine, kot vzpodbudo nadarjeni Evi pa tudi kot zahvala vsem, ki jih spremljate že 20 let.

New Report

Close