Takšni so moški, ki se izdajajo za gentlemene

25. avgust 2021
Portrait of happy businessmen looking at camera with smiles in the office,Image: 169515556, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia

Ste prepričane, da je res pravi gentleman?

Zadnjih nekaj let prevladuje prepričanje, da so gentlemani izumrli. Pa so res? Če niste prepričane, ali je res pravi gentleman ali se le pretvarja, da je to, bodite pozorne na spodnje znake.

Je nagle jeze

Pravi gentleman vam bo brez pomisleka odprl vrata, za vas umaknil stol, da se boste lažje usedle in podobno. Če njegove male geste zavrnete, se gentleman ne bo razjezil. Manipulator, ki pa misli, da so to znaki, ki jih ženske hočejo in morajo imeti rade, pa se bo razjezil, če ga zavrnete. Če bi bil pravi gentleman, se s tem ne bi tako obremenjeval.

Pretirava s komplimenti

Pravi gentleman točno ve, kdaj in kaj naj reče. To velja tudi za komplimente, piše Index. No manipulator pa vse svoje misli nameni temu, kdaj naj vam dodeli kakšen kompliment in kako ga kar najbolje zaviti v bleščeče besede. Manipulator z komplimenti pretirava do te mere, da bo ženski ob njem postalo nelagodno.

Rad se pohvali

Vsaka ženska je kdaj že naletela na moškega, ki je mislil, da je s tem, ker ji je plačal pijačo, kupil tudi njo ali pa to nenehno poudarjal, češ, kako dober moški je. Pravi gentleman to dela povsem naravno in niti pomisli ne, da bi se s tem hvalil.

Dostojno se vede samo do vas

Kako prepoznati manipulatorja? Ta je prijazen in ves sladek samo do vas, do ostalih (voznik taksija, prodajalka, natakar) pa je osoren in prav nič prijazen in olikan. Gentleman je prijazen do vseh.

Prispevek je bil prvotno objavljen na Žurnal24.