Te navade zmanjšujejo stres – preverite, ali jih uporabljate tudi vi!

08. maj 2020

Te navade zmanjšujejo stres – preverite, ali jih uporabljate tudi vi!

08. maj 2020

Uspešne ženske prihajajo iz različnih slojev življenja, vendar imajo skupno eno stvar – kjer druge vidijo neprehodne ovire, vidijo izzive, ki jih je treba premagati.

Se sprašujete, kaj naredijo ženske, da postanejo uspešne? Odkrijte njihovih 5 navad:

Imajo kakovostno jutranjo rutino

Kakovostna jutranja rutina je prvi korak do uspeha. Uspešne ženske zato svoja jutra spremenijo v vedno enak ritual, napolnjen z zdravimi navadami – izberejo zdrav in uravnotežen zajtrk, ki telesu daje zagon ter poiščejo čas za telesno aktivnost in osredotočenost na lastno energijo. Poleg tega se zjutraj izogibajo drsenju po telefonu ali tablici, elektronska sporočila pa preverijo šele, ko pridejo v službo. Raziskave so pokazale, da so ljudje, ki preverjajo pošto pred in po delu, bolj v stresu.

Beležijo vsakodnevne naloge

Dobra organizacija je ključnega pomena pri pripravi za naslednji dan. Seznam opravil za določen dan je bistvena točka vsake uspešne ženske, ki ji omogoča, da ostane osredotočena na to, kar je zares pomembno. To se nanaša na nakupovalni seznam, sestanke in druge dejavnosti, ki jih je treba opraviti čez dan. Seznam opravkov lahko naredite s pomočjo aplikacij na pametnih telefonih ali pa jih preprosto zapišite v beležnico, ki vas spremlja ves čas.

Spremljajo svoje finance

Uspešne ženske imajo svoje finance vedno pod nadzorom in ves čas vedo, kaj se dogaja z njihovimi računi ter transakcijami.

Postavljajo si cilje

Ženske z jasnimi cilji so veliko bolj uspešne kot tiste, ki tega ne storijo. Postavitev ciljev je potreben za uspeh v poslovnem in zasebnem življenju, saj pomaga pri osredotočanju in organiziranosti časa. Poleg tega so zastavljeni cilji odlična motivacija – vsakič, ko ga dosežete, samozavest zraste, kar je ključ do uspeha.

Vzamejo si čas zase

V napornih in stresnih dnevih ne razmišljamo veliko o oddihu, vendar pa uspešne ženske vedo, da morajo vsaj eno uro na dan imeti samo zase. To jim pomaga, da napolnijo baterije in da se rešijo stresa, ki se je nakopičil čez dan. V tem času so popolnoma izklopljene in se posvečajo svojim hobijem in stvarem, ki jih imajo rade. Naj bo to druženje s prijatelji, vadba, vroča kopel, branje ali gledanje najbolj priljubljene serije. Zavedajo se, da je pametno imeti nekaj časa za to, v čemer resnično uživajo, in da ne morejo biti uspešne, če ne dosežejo ravnovesja. Še naprej so osredotočene na delo, hkrati pa imajo tudi svoj notranji mir in zadovoljstvo.

Foto: Profimedia, Pixabay

Style. Več novic

New Report

Close