Tega ne smemo zamuditi: prihaja dokumentarec o Audery Hepburn

27. oktober 2020

Tega ne smemo zamuditi: prihaja dokumentarec o Audery Hepburn

27. oktober 2020

Novembra prihaja dokumentarni film o veliki igralki in modni ikoni, Audrey Hepburn.

Filma se je lotila izkušeni dvojec Nick Taussig in Annabel Qwigodger, ki sta pred časom ustvarila čudovit dokumentaren film McQueen.

Film spremlja Audrey na njeni poti do slave in statusa modne ikone, ki ga je dosegla s pomočjo prijatelja Huberta de Givenchyja. V filmu bodo prikazani še nikoli predvajani posnetki iz njenega življenja ter cela vrsta intervjujev z ljudmi, ki so ji bili blizu.

Audrey Hepburn in Hubert de Givenchy

Pri projektu sta sodelovala tudi njen sin Sean Hepburn Ferrer, vnukinja Emma Ferrer, nekdanja kreativna direktorica Givenchyja, Clare Waight Keller in oblikovalec hiše Tiffany & Co., John Loring.

»Videli boste intimne intervjuje z ljudmi, ki so jo poznali najbolje, skupaj z arhivskimi posnetki, ki še niso bili nikoli prikazani,«

je povedala Helena Coan, ki se je podpisala pod režijo.

V dokumentarcu pa so šli še korak dlje in najeli nagrajenega britanskega koreografa Wayna McGregorja, ki je ustvaril glasbeno sceno, v kateri je predstavljena igralkina ljubezen do baleta.

In kdo igra Audrey? Keia Moore uteleša mlado Audrey, ki je sanjala, da bo postala velika balerina. Francesca Hayward pa igra »hollywoodsko« Audrey na vrhuncu slave, ko je pri 24. letih osvojila svojega prvega Oscarja.

Ekipi se je pridružila tudi Alessandra Ferri, ki je igrala Audrey v poznih letih, ko je bila osredotočena na humanitarne projekte.

Film Audrey bo na voljo na DVD-ju in v digitalni obliki od 30. novembra dalje, katera platforma za digitalni prenos pa bo to omogočala, pa še ni razkrito.

Foto: Profimedia

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close